Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 13:53

ΙΟΝΕ: Δεύτερη θέση για την “Τόλμη” στο 1ο Ιστιοπλοϊκό Κύπελλο Ιονίου

Γράφτηκε από τον
ΙΟΝΕ: Δεύτερη θέση για την “Τόλμη” στο 1ο Ιστιοπλοϊκό Κύπελλο Ιονίου

Νέα σημαντική επιτυχία το το σκάφος “Τόλμη” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδας που κατέκτησε την δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας στο 1ο Ιστιοπλοϊκό Κύπελλο Ιονίου.

Η τέταρτη φετινή συμμετοχή της ομάδας σε αγώνα εκτός του Μεσσηνιακού Κόλπου, που διεξήχθη το τριήμερο 27-29 Οκτωβρίου στην θαλάσσια περιοχή πλησίον της νήσου Λευκάδας, περιείχε συνολικά τέσσερις ιστιοδρομίες, τρεις ελεγχόμενου στίβου (τρίγωνο 4ν.μ.) και μία ιστιοδρομία ελεύθερης πλεύσης (περίπλου σημαντήρων 18 ν.μ.). Συνολικά μετείχαν 20 σκάφη, 12 εκ των οποίων στην κατηγορία ORC Club όπου συμμετείχε και η “Τόλμη”. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, ξεχώρισε για την άρτια προετοιμασία και οργάνωση εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής και φάνηκε να έχει προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

Στις ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν, η “Τόλμη”κατέκτησε δυο 3ες, μία 2η και μία 1η θέση, ώστε στην συνολική βαθμολογία του αγώνα να βρεθεί στην 2η θέση. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ιστιοδρομίες και τα πληρώματα να απολαύσουν τις διαδρομές.

Κυβερνήτης ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κώστας Λημνιός, Έφη Δελικούρα, Βίκυ Κουφού και Κώστας Χατζηαγάπογλου.

Ο αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαρίνας Γουβιών Κέρκυρας, του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας, του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης «Η Πρόοδος» και του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πρέβεζας για σκάφη ανοικτής θάλασσας.