Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017 19:52

Ο ΣΔΥΜ για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Γράφτηκε από τον
Ο ΣΔΥΜ για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας θα είναι και πάλι παρών στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, αυτήν του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με 51.000 δρομείς από 101 χώρες.

Πρόκειται για το πολιτισμικό αθλητικό γεγονός που δημιούργησε παγκοσμίως το πρότυπο για παρόμοιες διοργανώσεις και που κερδίζει συνεχώς τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων αθλητών και θιασωτών. Από τότε που καθιερώθηκε ως Ολυμπιακό αγώνισμα, χιλιάδες άνθρωποι επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα του πρώτου Μαραθωνοδρόμου τρέχοντας τη μία και μοναδική κλασική διαδρομή. Τα βήματα που απαιτούν πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, σεβασμό και αφοσίωση στη διαδικασία. Δεν είναι ένας κοινός αγώνας μεγάλων αποστάσεων. Λειτουργεί ως σύμβολο, σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν ηττημένοι. Ο στόχος δεν είναι ο χρόνος, είναι ο τερματισμός. Στο τέρμα μοιράζονται όλοι τη νίκη. Ακόμα και αυτοί που δεν καταφέρνουν να τερματίσουν, συνεχίζουν να αγωνίζονται για να τα καταφέρουν μια επόμενη φορά.

Η συμβουλή του ΣΔΥ Μεσσηνίας προς τους αγωνιζόμενους: "Μην προσθέτετε περισσότερο άγχος στον εαυτό σας τις τελευταίες ημέρες. Απλά απολαύστε τη συμμετοχή σας. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία για τον καθένα, ιδιαίτερα για τους πρωτάρηδες και θα επανεκτιμήσετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο".