Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017 13:43

“Η Μεσσηνία προσφέρεται για αθλητικό τουρισμό”, λέει η Κέλλυ Αραούζου μετά την συμμετοχή στο “Ναvarino Challenge”

Γράφτηκε από τον
“Η Μεσσηνία προσφέρεται  για αθλητικό τουρισμό”, λέει η Κέλλυ Αραούζου μετά την συμμετοχή στο “Ναvarino Challenge”

 

Μια από τις πολλές αθλητικές δραστηριότητες του φετινού “Νavarino Challenge” ήταν η κολύμβηση για αυτό και οι διοργανωτές δεν έχασαν την ευκαιρία να φέρουν στην Μεσσηνία και την Costa Navarino μια από τις κορυφαίες εκπροσώπους της!

 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης Κέλλυ Αραούζου βρέθηκε στην μεγάλη γιορτή του αθλητικού τουρισμού στο Νομό μας, συμμετείχε στην διοργάνωση μαζί με τους άλλους μεγάλους πρωταθλητές αλλά και τους ερασιτέχνες που έδωσαν το παρών και αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από την παρουσία της στη Μεσσηνία. Στην σημερινή συνέντευξη της στην “Ελευθερία” μάλιστα τονίζει πως ο νομός μας γενικά και ειδικότερα περιοχές όπως η Πύλος και η Costa Navarino προσφέρονται για αθλητικό τουρισμό και στέκεται στο ότι όσοι συμμετείχαν έφυγαν με το χαμόγελο. Σε προσωπικό επίπεδο, θέτει ως μεγάλο στόχο την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενώ δίνει τις δικές της πολύτιμες συμβουλές στους νέους αθλητές.

 

- Πως αισθάνεσαι που συμμετείχες στην κορυφαία εκδήλωση αθλητικού τουρισμού όπως είναι το Navarino Challenge; Τι εντυπώσεις σου άφησε η διοργάνωση;

 

 

Είμαι πολύ χαρούμενη που κάθε χρόνο επιστρέφω και λαμβάνω μέρος στο Navarino Challenge. Πρόκειται για μια διοργάνωση που προωθεί το Ολυμπιακό Πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι» δίνοντας σημασία στην συμμετοχή και όχι στη νίκη. Μαζί με άλλους αθλητές – πρεσβευτές του event βρισκόμαστε δίπλα στους ερασιτέχνες αθλητές που συμμετέχουν στην διοργάνωση, δίνοντας τους συμβουλές και προτείνοντας τους την άθληση και την άσκηση ως μια υγιή διέξοδο στην καθημερινότητα. Και φέτος όπως κάθε χρόνο οι συμμετοχές σε κάθε δραστηριότητα αυξήθηκαν και ο κόσμος έφυγε με το χαμόγελο, γεμάτος εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.

 

 

- Ο κολυμβητικός αγώνας των 1.6 χλμ στο κόλπο του Ναυαρίνου είχε μεγάλη συμμετοχή και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πως είδες την ιδιαίτερη αυτή διαδρομή και την παρουσία των αθλητών;

 

Πρόκειται για μια διαδρομή που διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά, με απόλυτη ασφάλεια, υπό την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή μου, του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, Νίκου Γέμελου. Φέτος οι συμμετοχές ήταν ακόμα περισσότερες στην κολύμβηση, ενώ για πρώτη φορά ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας. Η Μεσσηνία γενικά, αλλά και ειδικότερα περιοχές όπως η Πύλος και η Costa Navarino είναι πανέμορφες και προσφέρονται για αθλητικό τουρισμό, καθώς όλες οι δραστηριότητες διεξάγονται σε ιδανικές καιρικές συνθήκες. Ένα επίσης, πολύ όμορφο στοιχείο που συναντά κανείς στο Navarino Challenge είναι η συνύπαρξη ερασιτεχνών και επαγγελματιών αθλητών, που κολυμπούν χωρίς ανταγωνισμό.

 

 

- Πόσο απαιτητική είναι η κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων;

 

Είναι αρκετά απαιτητική και κυρίως απρόβλεπτη, καθώς η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης μεγάλων αποστάσεων εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως ο καιρός και η θάλασσα. Ο κάθε αθλητής προσπαθεί για το καλύτερο με βάση την προπόνηση και προετοιμασία που έχει κάνει σε κάθε αγώνα, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και για αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.

 

 

- Ποια είναι η κορυφαία σου στιγμή ως αθλήτρια;

 

Στις κορυφαίες μου στιγμές θα έβαζα τις κατακτήσεις των μεταλλίων στα τελευταία παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτής θαλάσσης, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, καθώς και την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο.

 

 

- Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος προσωπικός στόχος;

 

Επόμενος μεγάλος στόχους μου, είναι η συμμετοχή μου στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι πραγματοποιούνται στο Τόκιο το 2020.

 

 

- Πως βλέπεις την πορεία της κολύμβησης στην Ελλάδα;

 

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην κολύμβηση και θα βγάζει νέα ταλέντα και αθλητές που θα διεκδικούν πάντα το καλύτερο για την χώρα μας. Υπάρχουν ήδη οι βάσεις ώστε δίπλα σε σημαντικούς αθλητές-πρότυπα και προπονητές, οι νέοι να μπορούν να μάθουν ακόμα περισσότερα και να συνεχίσουν ότι μέχρι σήμερα έχει κτιστεί.

 

 

- Ποιο είναι το μυστικό για να φτάσει τόσο ψηλά ένας αθλητής; Τι θα συμβούλευες ένα νεαρό αθλητή;

 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μυστικό. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και πάθος για αυτό που κάνεις και αυτό που σε γεμίζει και αγαπάς. Σε κάθε νέο κολυμβητή θα του έλεγα να συνεχίσει αυτό που κάνει αλλά πάνω απ’ όλα να το αγαπήσει. Μόνο έτσι θα μπορέσει κάθε φορά να θέτει όλο και πιο υψηλούς στόχους και να τους κυνηγά.