Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013 18:14

Στην Καλαμάτα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο!

Γράφτηκε από τον

Μια επιθυμία χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει μέσα στο 2014 (Μάρτιο ή Οκτώβριο) το παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο! Μια σπουδαία διοργάνωση που θα φέρει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πάνω από 1200 αθλητές και εκατοντάδες συνοδούς από 46 περίπου χώρες. Οι αγώνες θα γίνουν στην Τέντα και στο Κλειστό και μένει πλέον να οριστικοποιηθεί ο μήνας που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, στο οποίο θα υπάρχει βαθμολόγηση των αθλητών που θα συμβάλει στη συμμέτοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα στηρίξει τη διοργάνωση με όλες του τις δυνάμεις, όπως δήλωσε άλλωστε σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Νίκας επιβεβαίωσε το παραπάνω γεγονός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την,,, ηγεσία του αθλήματος. Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην Καλαμάτα ο Κορεάτης πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας dr Chungwon Choue, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο Αθανάσιος Πραγαλός, ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο Νίκος Θωμαΐδης και ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο Μιχάλης Φυσετζίδης.
Μαζί τους ήταν ο Καλαματιανός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας και προπονητής Ταε Κβον Ντο Τζίμης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει αναδείξει εκατοντάδες αθλητές, καθώς και ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης, τον οποίο ο κ. Νίκας ευχαρίστησε για την προβολή που κάνει στο νομό. Ακόμα ο δήμαρχος είπε πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα συμβάλει στην προβολή της πόλης και ευχαρίστησε όσους συμβάλουν και ιδιαίτερα τον κ. Παναγιωτόπουλο για να  γίνει αυτή η διοργάνωση.
Εκτίμησε δε πως θα έχει μεγάλη επιτυχία, όπως έχει συμβεί και με άλλα πρωταθλήματα που έχουν φιλοξενηθεί στην Καλαμάτα, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης και το διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής.
Την αισιοδοξία του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εξέφρασε και ο dr Chungwon Choue, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Καλαμάτα και η παρουσία του αποτελεί τιμή σύμφωνα με τον Τζ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ευελπιστεί ότι η πόλη μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της διοργάνωσης.