Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 11:27

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Το “Βlue Line” έγραψε ιστορία για δεύτερη φορά!

Γράφτηκε από τον

Στην κορυφή της Ελλάδας για δεύτερη φορά στην ιστορία του ανέβηκε πριν λίγες μέρες το ας “Blue Line”.

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Αιόλου Καλαμάτας κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στις 1-5 Νοεμβρίου στο Φαληρικό Ορμο επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2007 όταν είχε πάρει ξανά τον τίτλο, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για την Μεσσηνιακή ιστιοπλοϊα την οποία υπέγραψαν τα μέλη του σκάφους, ο κυβερνήτης Γιώργος Δρακόπουλος και τα μέλη Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Βαγγέλης Ανδριανόπουλος, Μάρσια Χανδρινού, Γιάννης Πατσαμάνης, Αχιλλέας Αργυρίου και Παναγιώτης Σπανός.

Οι πρωταγωνιστές μιλούν για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος

Χθες ο πρόεδρος του Αιόλου Χάρης Βγενής, ο κυβερνήτης Γιώργος Δρακόπουλος εκπροσωπώντας τους αθλητές και ο γυμναστής και ιδιοκτήτης του Free Motion που είναι χορηγός του “Blue Line” Αης Κωνσταντόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο γυμναστήριο Free Motion, όπου μίλησαν για την μεγάλη επιτυχία.

Ο Χάρης Βγενής τόνισε: Το “Blue Line” κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας αποτελούμενο στην πλειοψηφία του από Καλαματιανά μέλη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές. Τους ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον”.

Ο Γιώργος Δρακόπουλος χαρακτήρισε τεράστια την επιτυχία για το Καλαματιανό σκάφος αλλά και την Μεσσηνιακή ιστιοπλοϊα. “Για να έρθει η πρώτη θέση χρειάστηκε να συμβάλλουν πολλοί. Από τους μαθητές της σχολής που βοήθησαν να μεταφερθεί το σκάφος στον Πειραιά, από τους αθλητές για την μεγάλη προσπάθεια τους και φυσικά από τους χορηγούς, τις τοπικές επιχειρήσεις που μας στήριξαν και χωρίς την βοήθεια τους ενδεχομένως δεν θα πετυχαίναμε τίποτα. Το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων μας κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία μας. Συμμετείχαν 20 σκάφη εκ των οποίων τα 16 από την Αττική. Εμείς πήραμε το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά μετά το 2007. Τότε είχε διεξαχθεί στην Καλαμάτα όπου γνωρίζαμε τα νερά και ίσως ήταν πιο εύκολο για εμάς, αν και δεν είμαστε τόσο έμπειροι. Τώρα ήρθε η πρώτη θέση σε ξένη έδρα απέναντι στην αφρόκρεμα της Ελληνικής ιστιοπλοϊας.

Ο Αρης Κωνσταντόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη του πληρώματος για την προσπάθεια και δήλωσε υπερήφανος που βρίσκεται κοντά τους και ταξιδεύει μαζί τους σε κάθε αγώνα.