Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 12:53

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στην Καλαμάτα το Πανευρωπαϊκό Laser του 2020

Γράφτηκε από τον

Μια πολύ μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση θα γίνει το 2020 στην Καλαμάτα.

Ο λόγος για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser για τις Ολυμπιακές κατηγορίες Laser Standard και Radial οι οποίοι θα γίνουν το Μάρτιο του 2020 στην Καλαμάτα, πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Μετά από 26 χρόνια, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στις διεθνείς διοργανώσεις της κατηγορίας λέιζερ και αυτό έγινε χάρη στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Κλάση Λέιζερ. Έτσι, για τα τρία επόμενα χρόνια θα διεξαχθούν στη χώρα μας τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το 2018 θα πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο «Ιάσων Ρίου» το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα λέιζερ 4,7. Το 2019 θα διεξαχθεί στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου το ευρωπαϊκό των ράντιαλ και το 2020 η Καλαμάτα θα υποδεχτεί αθλητές και αθλήτριες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Διοργανωτής του αγώνα που θα γίνει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα είναι ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας.

Η ανάθεση των τριών πρωταθλημάτων στην Ελλάδα έγινε στις Βρυξέλλες όπου διεξήχθη το ετήσιο συνέδριο της κατηγορίας λέιζερ και εκ μέρους της Ελληνικής Κλάσης, τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Πάνος Μαυρογιώργης. Ο τελευταίος έκανε δηλώσεις στο «welovesports» όπου τόνισε:

«Εκ μέρους της Ελληνικής Κλάσης Λέιζερ δώσαμε μεγάλο αγώνα. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του λέιζερ στην Ελλάδα. Έτσι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα μία διεθνή διοργάνωση».