Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 15:45

ΚΑΡΑΤΕ - ΠΑΜΜΕΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κατέκτησε 18 μετάλλια στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Γράφτηκε από τον
ΚΑΡΑΤΕ - ΠΑΜΜΕΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κατέκτησε 18 μετάλλια στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Πετυχημένη ήταν η παρουσία του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Καράτε στο Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο Βαρέων αθλημάτων, με την παρουσία 122 συλλόγων και 1.800 αθλητών και αθλητριών.

Ηταν ένα εντυπωσιακό διήμερο για το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε που έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ).

Ο Παμμεσσηνιακός απέδειξε για μια ακόμη φορά πως η δουλειά που γίνεται στο σύλλογο είναι με απόλυτη γνώση στο άθλημα και με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία των αθλητών του σε κάθε διοργάνωση. Στους εν λόγω αγώνες έλαβε μέρος με 27 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε 18 μετάλλια (4 χρυσά – 5 ασημένια – 9 χάλκινα).

Οι θέσεις των αθλητών

Αναλυτικά οι αθλητές και οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση ήταν :

Ράνια Μητσέα: 1η θέση στο Κούμιτε (αγωνιστικό μέρος του Καράτε) στις γυναίκες και 3η θέση στα Κάτα (τεχνικό μέρος του Καράτε).

Ελένη Σταυριανού: 1η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία -35 κιλά στις κορασίδες του 2006.

Σοφία Κακούνη: 2η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία -30 κιλά στις κορασίδες του 2008.

Ηρώ Καρανίκα: 2η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία +42 κιλά στις κορασίδες του 2005.

Δημήτριος Λαπιώτης: 3η θέση στα Κάτα και 2η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία -30 στους Παίδες του 2007.

Δημήτριος Σμυρνιός:1η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία -25 στους Παίδες του 2008 και 3η Θέση στα Κάτα.

Ευάγγελος Λαπιώτης: 1η θέση στα Κάτα στους Παίδες του 2011.

Συμεών Σταθόπουλος: 3η θέση στα Κάτα και 3η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία +40 στους Παίδες του 2007.

Αναστάσιος Χασανάκος: 2η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία -57 στους Εφήβους.

Δημήτριος Μέντζας: 2η θέση στα Κάτα στους παίδες του 2010.

Νίκος Αδαμόπουλος : 3η θέση στα Κάτα και 3η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία -75 στους άνδρες.

Φώτιος Ζόμπολας: 3η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία -45 στους παίδες του 2005.

Αλέξανδρος Καραπατάς: 3η θέση στα Κάτα στους παίδες του 2010.

Υπήρξαν και αθλητές που κέρδισαν αρκετούς αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Κύπελλο και δεν ανέβηκαν στο βάθρο στις λεπτομέρειες. Οι αθλητές είναι οι εξής: Παναγιώτης Βασιλείου, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Γεώργιος Ζόμπολας, Ηλίας Ηλιόπουλος, Περικλής Κακούνης, Κατερίνα Κακούνη, Δημήτρης Κλείδωνας, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Ιωάννης Μπάλλας, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Δημητρία Μιχοπούλου, Άγγελος Μπάλλας, Ιωάννα Λεμπέση και Μάρα Μιχοπούλου.

“Συγχαρητήρια σε προπονητές και αθλητές”

 

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε σχετικά: «Για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και πάλι οι αθλητές μας, θέλω να συγχαρώ πρωτίστως την προπονητική μας ομάδα, που την απαρτίζουν οι Γιάννης και Ευάγγελος Μπούρας, που παρέχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία στους αθλητές μας και διαμορφώνουν το ιδανικό προπονητικό περιβάλλον για να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον. Τον πρωτεργάτη όλου αυτού του οικοδομήματος Ευθύμιο Μπούρα που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του 40 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα να ευχαριστήσω τους δύο αθλητές που είχαν επιφορτιστεί το έργο να βοηθούν τους προπονητές μας κατά τη διάρκεια των αγώνων Κακούνη Πανάγο και Μπάλλα Ανδρέα. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν με σθένος και προσήλωση στις οδηγίες των προπονητών μας, αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας».

“Το μέλλον ανήκει στους αθλητές μας”

Ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και περιφερειακός εξεταστής ΝΤΑΝ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε Ευθύμιος Μπούρας δήλωσε : «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παιδιών. Εάν συνυπολογίσουμε την τεράστια συμμετοχή στους αγώνες και την παρουσία 30 και 40 ατόμων σε κάθε κατηγορία, τότε οι επιτυχίες των παιδιών παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο. Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει».

Ο προπονητής Γιάννης Μπούρας επισήμανε τα εξής: « Μετά από μια περίοδο έντονης προσπάθειας μέσα από την προετοιμασία για τους αγώνες κατορθώσαμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε στην ελίτ του Ελληνικού Καράτε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και τους γονείς για την υποστήριξη και το ζήλο που έδειξαν και επιδεικνύουν διαρκώς για το άθλημα και το σύλλογο μας, καθώς το αποτέλεσμα που ήρθε αποτελεί προϊόν ομαδικής προσπάθειας. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι οι προπονήσεις μας θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις εγκαταστάσεις μας (Φιλελλήνων και Ομήρου 6, δίπλα στο κολυμβητήριο), γιατί η ολοκλήρωση της μιας προσπάθειας, είναι το έναυσμα για την επόμενη».