Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2017 12:28

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ - ΝΟΚ: “Θα είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό”, λέει ο Δημήτρης Κακαλίκας

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ - ΝΟΚ: “Θα είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό”, λέει ο Δημήτρης Κακαλίκας

Μια πολύ μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Καλαμάτα το 2020 καθώς στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser για τις Ολυμπιακές κατηγορίες Laser Standard και Radial.

Μια διοργάνωση που θα γίνει το Μάρτιο του 2020 και θα αποτελέσει κριτήριο για την συμμετοχή των αθλητών στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Δημήτρης Κακαλίκας μίλησε στην “Ελευθερία” για την διοργάνωση: “Διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα και τελικά μας ανέθεσαν την διοργάνωση. Θα είναι ένας αγώνας υψηλού επιπέδου αφού θα αποτελέσει κριτήριο για την Ολυμπιάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας θα έρθουν περίπου 150 αθλητές και 150 αθλήτριες. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας και ασφαλώς αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Οπως βλέπουμε η ανάθεση γίνεται πολύ νωρίτερα ώστε να υπάρχει χρόνος για την οργάνωση. Εχουμε δύο χρόνια μπροστά ματς και θεωρώ ότι θα είμαστε, αρκεί βέβαια να μας βοηθήσουν και οι φορείς”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΝΟΚ.

 

Θυμίζουμε ότι για τα τρία επόμενα χρόνια θα διεξαχθούν στη χώρα μας τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το 2018 θα πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο «Ιάσων Ρίου» το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα λέιζερ 4,7. Το 2019 θα διεξαχθεί στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου το ευρωπαϊκό των ράντιαλ και το 2020 η Καλαμάτα θα υποδεχτεί αθλητές και αθλήτριες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.