Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 11:59

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ: Πρωταθλητής Πελοποννήσου ο Καλαματιανός Δ. Χριστόπουλος

Γράφτηκε από τον

Με νικητή τον Δημήτρη Χριστόπουλο του Α.Σ.Μ. Καλαμάτας ολοκληρώθηκε την Κυριακή αργά το βράδυ το φετινό Πελοποννησιακό πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του TOP Billiards.

Με εξαιρετική παρουσία καθ’ όλη του πρωταθλήματος κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να αναδειχθεί νικητής. Μάλιστα στον ημιτελικό και το τελικό βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ισάξιους αντιπάλους, τους Βαγγέλη Γκρέμο και Παναγιώτη Ξυπολητέα αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι στο ημιτελικό με τον Γκρέμο, που ήταν συναρπαστικός καθ’ όλη τη διάρκεια του και με εναλλαγές στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει δύο φορές το σκορ και να φτάσει στη νίκη. Αρχικά βρέθηκε να χάνει με 3-0 και το έκανε 3-4 και στη συνέχεια να βρεθεί πίσω στο σκορ με 8-4 και πάλι να το ανατρέψει φτάνοντας στη νίκη με 11-9. Στο τελικό αντιμετώπισε τον Ξυπολητέα, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε κερδίσει το νικητή του περσινού πρωταθλήματος Δημήτρη Λουκάτο. Και σε αυτό τον αγώνα ο Χριστόπουλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και 1-3, αλλά σταδιακά ανέβασε την απόδοση του και με σωστή τακτική επικράτησε με 11-4.

Να σημειωθεί ότι ο Χριστόπουλος είναι ο 5ος στη σειρά καλαματιανός, αλλά και μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Μπιλιάρδου Καλαμάτας, που αναδεικνύεται νικητής στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα. Κατά σειρά έχουν κατακτήσει τον τίτλο οι Νίκος Φερέτος, Αρης Βερντιάν, Αντώνης Πράστος και Δημήτρης Κεράνης.

Στην τελική 8άδα βρέθηκαν ακόμη οι Δημήτρης Κεράνης (5ος), Νίκος Ξενοπανάγος (6ος), Γιάννης Χαρλαύτης (7ος) και Γαβρίλης Πατσούρας (8ος).

Εξαιρετική οργάνωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια χρονιά οι υπεύθυνοι του TOP Billiards, έκαναν εξαιρετική δουλειά στο θέμα οργάνωσης του τουρνουά. Εκτός από το γεγονός ότι διαθέτουν μία από τις καλύτερες αίθουσες για τη διεξαγωγή αγώνων μπιλιάρδου μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Πελοποννησιακό πρωτάθλημα, αγώνες OPEN ή ακόμη και διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που σημείωσαν και επισήμαναν στους υπεύθυνους του TOP, οι αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται ώστε να συνεχίζει να υπάρχει το μπιλιάρδο σε μια δύσκολη περίοδο.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι του TOP Billiards, Φραγκίσκος Κεράνης, Δημήτρης Κεράνης και Θανάσης Κριαράς δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους, που όλα πήγαν ομαλά και το πρωτάθλημα διεξήχθη με επιτυχία. Σε δηλώσεις τους έδωσαν συγχαρητήρια στους αθλητές που έφτασαν σε ημιτελικό και τελικό και φυσικά στον πρωταθλητή Δημήτρη Χριστόπουλο και επίσης ευχαρίστησαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα, αλλά και όσους το στήριξαν με χορηγίες, αλλά και τον απλό κόσμο που παρακολούθησε τους αγώνες το Σαββατοκύριακο.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Μετά τη διεξαγωγή του τελικού, μίλησαν στο “Notosport”, οι 4 αθλητές των ημιτελικών και του τελικού.

Ο μεγάλος νικητής Δημήτρης Χριστόπουλος συμμετείχε για 3η χρονιά στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα και κατάφερε φέτος να κατακτήσει τον τίτλο, όπως σημείωσε μεταξύ άλλων είχε προετοιμαστεί καλά για αυτή τη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Εκείνο που έκανα ήταν ότι μείωσα τα λάθη μου σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και έφτασα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η επιτυχία μου αυτή προήλθε από τη συνεχή προπόνηση και την αγάπη που έχω για το μπιλιάρδο. Η διοργάνωση κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη χάρις στη δουλειά που κάνουν οι ιδιοκτήτες του TOP Billiards. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, αλλά και για το ότι δεν αφήνουν να χαθεί το άθλημα του μπιλιάρδου σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τέτοιες δραστηριότητες”.

Ο φιναλίστ Παναγιώτης Ξυπολητέας από το σύλλογο Rolling Σπάρτης στις δηλώσεις του ανέφερε: “Είναι η 3η φορά που συμμετέχω στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα. Φέτος είναι η πρώτη φορά που έφτασα στον τελικό, ενώ στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις είχα προκριθεί στην 8άδα. Βέβαια έχω κερδίσει το Πελοποννησιακό πρωτάθλημα, που έχει γίνει σε άλλη πόλη, ενώ έχω αγωνιστεί και σε δύο τελικούς, όμως ήταν η πρώτη φορά εδώ στην Καλαμάτα, που προκρίθηκα στον τελικό. Στην Ελλάδα είμαι παίκτης αγώνων της Α’ κατηγορίας, ενώ έχω λάβει μέρος σε τουρνουά και πρωταθλήματα που διεξάγονται στο εξωτερικό. Σε ότι αφορά την Ελλάδα γενικά το επίπεδο είναι πολύ μεγάλο. Σε ότι έχει να κάνει με το Πελοποννησιακό πρωτάθλημα, έχω να πω ότι σιγά - σιγά αρχίζει και γίνεται ισχυρό”.

Ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρη Λουκάτος από σύλλογο του Αιγίου συμμετείχε για 2η σερί χρονιά στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα και φέτος κατέλαβε την 3η θέση, παρά τον αποκλεισμό του από τον τελικό είχε καλά λόγια να πει. “Σίγουρα θα επιθυμούσα την πρόκριση στον τελικό και την υπεράσπιση του τίτλου, που κέρδισα πέρσι”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει απογοήτευση, όχι τόσο πολύ γιατί στον ημιτελικό αντιμετώπισα έναν φίλου, ο οποίος έπαιξε καλύτερα και κέρδισε. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν ακόμη καλύτερο σε σχέση με την περσινή χρονιά. Για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι του TOP Billiards φρόντισαν να οργανώσουν όσο καλύτερα γίνεται και τα πράγματα στη διάρκεια των δύο ημερών κύλησαν ομαλά και διεξήχθη ένα καλό πρωτάθλημα”.

Ο Βαγγέλης Γκρέμος από το σύλλογο της Κορίνθου, στενοχωρημένος από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, σε σύντομη δήλωση του σημείωσε: “Συμμετείχα για 3η φορά φέτος στο πρωτάθλημα, όπου κατάφερα να φτάσω στο ημιτελικό, ενώ πρόπερσι είχαν μπει στην πρώτη 8άδα. Δεν κατάφερα να προκριθώ στον τελικό και αυτό οφείλεται στην πολύ ατυχία που είχα και στο γεγονός ότι αντιμετώπισα ένα αθλητή από την Καλαμάτα, όπου είχε και μεγάλη συμπαράσταση λόγω έδρας”.

Χριστόπουλος και Γουδέλης

σε Πανελλήνιο OPEN 9ball

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δημήτρη Χριστόπουλου, δεν τελείωσαν με την ολοκλήρωση του Πελοποννησιακού πρωταθλήματος και την κατάκτηση της πρώτης θέσεις. Ο παίκτης του Α.Σ.Μ. Καλαμάτας θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα μαζί με τον συναθλητή του στον Καλαματιανό σύλλογο Χριστόφορο Γουδέλη ώστε να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο OPEN 9ball μπιλιάρδου Β’ κατηγορίας.

Η παραπάνω διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.

Σχετικά με το παραπάνω τουρνουά ο Δ. Χριστόπουλος μας είπε: “Την Παρασκευή θα πάρουμε μέρος στο OPEN 9ball Β’ κατηγορίας μαζί με τον καλό φίλο και συναθλητή Χριστόφορο Γουδέλη, όπου ευελπιστούμε στο καλύτερο αποτέλεσμα”.