Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 14:12

Μεσσηνιακές διακρίσεις στους ιππικούς αγώνες Special Olympics

Γράφτηκε από τον

Οι Γιάννης Κατσόγιαννης και Ανέστης Μαραντίδης εκπροσώπησαν επάξια για μία ακόμα φορά τη μεσσηνιακή ιππασία.

Ο πρώτος πήρε την πρώτη και δεύτερη θέση και ο Μαραντίδης ήρθε 2ος και 3ος στους πανελλήνιους ιππικούς αγώνες, στο πλαίσιο των Special Olympics. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω αθλητές ασκούνται δωρεάν στη θεραπευτική ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, υπό την επίβλεψη του Νίκου Δρούγα και της παιδοψυχιάτρου Στεφανίας Σπυροπούλου – Ξηρογιάννη. Πλέον ετοιμάζονται για τους παγκόσμιους αγώνες, που θα διεξαχθούν το 2019 στη Σαουδική Αραβία.

Οι παραπάνω αθλητές επισκέφθηκαν χθες το δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος συνεχάρη τους δύο νέους αθλητές, τους επιβλέποντες την προπόνηση στο πλαίσιο του ανωτέρω αθλητικού σωματείου, καθώς και τους γονείς και εθελοντές, που υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Πρωτοβουλίες του Δήμου

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε ακόμα στις πρωτοβουλίες του Δήμου Καλαμάτας για την υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως “Η συνεργασία με την προσπάθεια του «Κήπου της Λυσούς», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά μαθαίνουν να καλλιεργούν τη γη και διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, χωρίς κόστος για τη θέση πώλησης που καταλαμβάνουν

Η παροχή ενός μικρού λεωφορείου, το οποίο προήλθε από δωρεά και βρίσκεται σε διαδικασία εκτελωνισμού με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας, για τη μετακίνηση των παιδιών αυτών και η δημιουργία ενός «στρατηγείου» για τα ΑμεΑ, στο Ανατολικό Κέντρο, σε δημοτικό κτήριο εμβαδού 300 τετρ. μέτρων, που θα υποστηρίζει κυρίως την επαγγελματική τους ένταξη. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει έμπρακτα τις αθλητικές προσπάθειες αυτών των νέων Καλαματιανών, με βασική παράμετρο τη θεραπευτική ιππασία”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.