Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 14:10

Γεμάτο επιτυχίες το 2017 για τη “Navarino Junior Golf Academy”

Γράφτηκε από τον
Γεμάτο επιτυχίες το 2017 για τη “Navarino Junior Golf Academy”

Το 2017 έκλεισε με επιτυχίες για τη “Navarino Junior Golf Academy” της Costa Navarino, σημειώνοντας πολλαπλές νίκες σε εθνικά πρωταθλήματα και διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά.

Η ακαδημία ιδρύθηκε το 2011 και αριθμεί πλέον 50 παιδιά και εφήβους από τη Μεσσηνία. Στόχος της είναι να προωθήσει το άθλημα του γκολφ στην περιοχή, να αναδείξει το ταλέντο και τους μελλοντικούς πρωταθλητές από τη Μεσσηνία, καθώς και να εισάγει τους νέους και νέες, στα μυστικά και τους κανονισμούς του αθλήματος. Μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών που παρέχει κάθε χρόνο δωρεάν εξοπλισμό και μαθήματα στους νέους παίκτες που ξεχωρίζουν, η Navarino Junior Golf Academy έχει καταφέρει να είναι η πιο ενεργή και επιτυχημένη ακαδημία γκολφ στην Ελλάδα. Οι υπότροφοι μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιούν δωρεάν για ένα ολόκληρο έτος τα δύο βραβευμένα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017, η “Navarino Junior Golf Academy” συμμετείχε σε 5 Τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ (ΕΟΓ): στο Super Cup και στο Spring Cup, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Γκολφ Match Play και Stroke Play, καθώς και στο 3ο Πανελλήνιο-Διεθνές Πρωτάθλημα Γκολφ Νέων. Επίσης, μέλη της προκρίθηκαν και συμμετείχαν σε 4 εθνικές ομάδες ανδρών και νέων, που έλαβαν μέρος σε πρωταθλήματα του εξωτερικού: στο Αιγυπτικό Open, στο 3ο Ελληνο-Κυπριακό Friendship Cup, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα team shield στη Βουλγαρία και στο Τουρκικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα.

Mε την υποστήριξη της Costa Navarino, η ομάδα της “Navarino Junior Golf Academy” συμμετείχε σε διεθνή τουρνουά: στο Jamega Pro golf tour και στο English Boys U18 Open championship στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και στο Sotogrande Young Talents Trophy στην Ισπανία. Η ομάδα κατέγραψε μια εξαιρετική νίκη για 3η συνεχόμενη χρονιά στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα γκολφ νέων που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, το 5ο Πρωτάθλημα Γκολφ Νέων Interclub που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino τον περασμένο Ιούλιο.

Το πρωτάθλημα οργανώθηκε από την Costa Navarino με την υποστήριξη του Γκολφ της Γλυφάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 55 γκολφέρ από 3 ακαδημίες με την Costa Navarino να κατέχει την πρώτη θέση στην κύρια κατηγορία. Στα τουρνουά του 2017, ξεχώρισε ο Πάνος Πανταζόπουλος (17 ετών) ο οποίος το 2016 είχε στεφθεί Εθνικός Πρωταθλητής σε ηλικία-ρεκόρ (15 ετών) και είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των ερασιτεχνών γκολφέρ. Στέφθηκε νικητής στο Super Cup της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά Αιγυπτιακό Open 2017, αλλά και την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Stroke Play.

Η Costa Navarino στηρίζει τη δυναμική πορεία του Πάνου και χρηματοδοτεί τη φοίτησή του στο Cypress College στην California μέσα στο 2018, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στο golf παράλληλα με τις σπουδές του. Την επιτυχημένη πορεία του Πάνου ακολουθεί και ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της “Navarino Junior Golf Academy”, Κωσταντίνος Κοτσοβός (17 ετών), ο οποίος με την υποστήριξη της Costa Navarino θα συμμετάσχει στην ομάδα γκολφ Ranger College στο Texas μέσα στο 2018, με στόχο να σπουδάσει σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο. Οι σημαντικές διακρίσεις των νεαρών παικτών επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο, το στόχο της Ακαδημίας για την ανάδειξη νέων ταλέντων από τη Μεσσηνία, με τις καλύτερες προοπτικές για τη φετινή χρονιά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Navarino Junior Golf Academy από τα μέσα Φεβρουαρίου, στα τηλέφωνα 27230 90200, 90202 και μέσω email στο: golf@costanavarino.com., ενώ μπορούν να επισκεφτούν και την ιστοσελίδα της Costa Navarino: www.costanavarino.com