Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018 12:51

Πίτα και απονομές από το σκακιστικό τμήμα του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η πρώτη σκακιστική εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Μια εκδήλωση που περιελάμβανε ένα τουρνουά μπλιτς, τις απονομές των εσωτερικών τουρνουά που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα αλλά και την κοπή της πίτας.

Το τουρνουά μπλιτς «Γραφικές Τέχνες Γεωργ. Δικαίου» έγινε με την συμμετοχή 30 σκακιστών με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των τεσσάρων τουρνουά pul που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Στο τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» τις απονομές έκανε ο Νίκος Τσιάλα. Κύπελλο και χρυσό μετάλλιο πήρε ο Θοδωρής Τσεκούρας (8 βαθμοί), αργυρό μετάλλιο ο Χρόνης Περάκης (5 βαθμοί) και χάλκινο μετάλλιο η Μαρία Φράγκου (4 βαθμοί)

Στο τουρνουά «Βιβλιόπολις» τις απονομές έκανε ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Φίλιππος Παπαδημητρίου (για την κα. Δήμητρα Δημοπούλου). Κύπελλο και χρυσό μετάλλιο πήρε ο Αλεξ Κοντο (7 βαθμοί), αργυρό μετάλλιο ο Πέτρος Διαμαντέας (6 βαθμοί) και χάλκινο μετάλλιο ο Κώστας Σαραντόπουλος (5 βαθμοί).

Στο τουρνουά «Έπαθλον» τις απονομές έκανε ο βοηθός διαιτητή Μπούρας Πάνος (για τον κ. Νίκο Βλαχονικολό). Κύπελλο και χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ηλίας Αθανασόπουλος (6 βαθμοί), αργυρό μετάλλιο η Δέσποινα Παντελοπούλου (5,5 βαθμοί) και χάλκινο μετάλλιο ο Δραγώνας Γιώργος (5,5 βαθμοί).

Στο τουρνουά «Ο Λόφος της Σάντοβας» τις απονομές έκανε ο Κωστέας Γιώργος. Ισοβάθμησαν στην 1η θέση οι Νικόλας Ταβουλαρέας και Κωνσταντίνος Κατσαρέας και ακολούθησε ο Σπυρόπουλος Παναγιώτης. Με βάση τα κριτήρια το κύπελλο σήκωσε ο Νικόλας Ταβουλαρέας και όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές πήραν αναμνηστικό μετάλλιο.

Συμμετείχαν επίσης οι Σίκαλης Παναγιώτης, Δραγώνας Σταμάτης, Σωτηράκος Κωνσταντίνος, Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Κουντούρη Χριστίνα, Σχοινάς Σπύρος και Γιαννόπουλος Γιάννος.

Στο τουρνουά «Γραφικές Τέχνες Γεωργ. Ι. Δικαίου» τις απονομές έκανε ο «δάσκαλος» Ηλιάδης Γιάννης. Χρυσό μετάλλιο απένειμε στον Διαμαντέα Πέτρο (8 βαθμοί), αργυρό στον Μπούρα Πάνο (8 βαθμοί) και χάλκινο στον Λιάκο Χρήστο και χρυσό στην 1η γυναίκα Φράγκου Μαρία.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Λούκα Μαριάνθη για της επιτυχία της στο διεθνές τουρνουά της Νίκαιας, αφού κατέλαβε την 4η θέση σε σύνολο 200 συμμετοχών. Επίσης τιμήθηκε η Μαρίνα Μακροπούλου αφού κατέλαβε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Γυναικών.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας όπου η έφορος Τούλα Χατζηπαναγιώτηου – Τσιάλα έκοψε το 1ο κομμάτι στον Αγιο Βασίλη, το 2ο στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, το 3ο στο Σκακιστικό Τμήμα, το 4ο στο Χρυσό Χορηγό Καρέλια Α.Ε. (κ. Στάθη Καρέλια), το 5ο στους θεσμικούς φορείς (Π.Ε. Μεσσηνίας και Δήμο Καλαμάτας), το 6ο κομμάτι σ’ όλους τους χορηγούς στο Σκακιστικού Τμήματος, το 7ο στα Μ.Μ.Ε. της πόλης και όλα τα υπόλοιπα στους αθλητές και τις οικογένειές τους που παραβρέθηκαν.

Αντάλλαξαν όλοι ευχές για το 2018 και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό την προσπάθειά τους για την διάδοση και την αναβάθμιση του σκακιού.