Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018 19:45

Φόρμουλα Ένα: Πιο αργά η εκκίνηση των γκραν πρι σε Ευρώπη και Βραζιλία

Γράφτηκε από τον

Η Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε σήμερα (1/2) ότι τα γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα σε Ευρώπη και Βραζιλία θα αρχίζουν πιο αργά το 2018, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αύξηση του τηλεοπτικού κοινού που παρακολουθεί τους αγώνες.

Στη σχετική ανακοίνωση γνωστοποιούνται οι ώρες έναρξης των ελεύθερων δοκιμαστικών, των επίσημων δοκιμαστικών και των αγώνων στα 21 γκραν πρι της νέας σεζόν και σε αυτή τονίζεται ότι υπάρχουν δύο βασικές αλλαγές. Η πρώτη είναι ότι την Κυριακή η εκκίνηση του αγώνα θα γίνεται δέκα λεπτά μετά την «έναρξη» της ώρας, προκειμένου να δίνεται περισσότερος χρόνος στους τηλεοπτικούς σταθμούς να φέρνουν το κοινό κοντά στις ομάδες και τους οδηγούς και να το «προετοιμάζουν» καλύτερα πριν από το σβήσιμο των κόκκινων φώτων. Η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε, επειδή κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί «βγαίνουν συνήθως στον αέρα ακριβώς την ώρα έναρξης του αγώνα, χάνοντας έτσι την ένταση και το συναίσθημα που χαρακτηρίζουν τα λεπτά πριν από την έναρξη κάθε γκραν πρι» τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τα γκραν πρι σε Ευρώπη και Βραζιλία, τα οποία πλέον θα αρχίζουν μια ώρα αργότερα. «Έρευνα έδειξε ότι ένα ευρύτερο τηλεοπτικό ακροατήριο είναι προσβάσιμο αργότερα τα απογεύματα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε να μετατεθεί κατά μια ώρα το πρόγραμμα κάθε περιόδου σε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο για κάθε ένα από τα προαναφερθέντα γκραν πρι» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Έτσι, οι αγώνες στην ηπειρωτική Ευρώπη θα αρχίζουν στις 15:10 τοπική ώρα (16:10 ώρα Ελλάδας), με την εξαίρεση της Γαλλίας (16:10 τοπική, 17:10 ώρα Ελλάδας) και της Βρετανίας (14:10 τοπική, 16:10 ώρα Ελλάδας). Επίσης, το γκραν πρι της Βραζιλίας, το οποίο διεξάγεται στην πίστα Ιντερλάγκος του Σάο Πάουλο, θα αρχίζει στις 15:10 τοπική ώρα, αντί για τις 14:00. Μετά τις αλλαγές αυτές, κάθε περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών, καθώς και οι κατατακτήριες δοκιμές στα γκραν πρι που διεξάγονται στην Ευρώπη θα αρχίζει μια ώρα αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι η «αυλαία» της σεζόν του 2018 στη Φόρμουλα Ένα ανοίγει στις 25 Μαρτίου, όταν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Μελβούρνη το γκραν πρι της Αυστραλίας.