Κυριακή, 11 Φεβρουάριος 2018 09:01

Σήμερα ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος Αρφαρά – Πήδημα

Γράφτηκε από τον
Σήμερα ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος Αρφαρά – Πήδημα

 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής Καλαμάτας συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναγέννηση Αρφαρών Καλαμάτας και τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας, τον ποδηλατικό αγώνα αντοχής δρόμου με την επωνυμία “5ος Γύρος Αρφαρά – Πήδημα” στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, γυναικών, ανδρών, νέων, μάστερς ((EOΠ/ΠΕΠΑ) – ΟΠΕΝ (19-35 ετών, 35 ετών και άνω).

Ο αγώνας θα γίνει σήμερα Κυριακή στις 10 το πρωί.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η πλατεία των Αρφαρών με διαδρομή δεξιόστροφη προς Πήδημα – Αριοχώρι - Άγιο Κωνσταντίνο – Αρφαρά. Συγκεκριμένα, για μάστερς – παίδες – γυναίκες η ώρα εκκίνησης είναι στις 10 π.μ. και η απόσταση 60 χλμ. (10x6 στροφές). -ΟΠΕΝ: 10:00 π.μ. και απόσταση 60 χλμ. (10x6 στροφές) -Ανδρών - νέων – εφήβων: 11:00 π.μ. και απόσταση 100 χλμ. (10x10 στροφές) -ΟΠΕΝ: 11 π.μ. και απόσταση 100 χλμ. (10x10 στροφές)/

Στην κατηγορία ΟΠΕΝ 60 χλμ. και 100 χλμ. συμμετέχουν οι αθλητές με την περυσινή αγωνιστική τους ιδιότητα, που δεν πρόλαβαν, να βγάλουν δελτίο Ε.Ο.Π. Ακόμα να σημειωθεί ότι οι ώρες εκκίνησης μπορεί ν’ αλλαχθούν ανάλογα με την προσέλευση των αθλητών/αθλητριών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα με αυτούς που αφορούν την ποδηλασία δρόμου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες που ανήκουν στην δύναμη της ΕΟΠ και έχουν δελτία θεωρημένα για το 2018. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών. Στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθεί μετάλλιο-δίπλωμα και στον 1ο κύπελλο.

Ο διοργανωτής Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ έχει και χρηματικά έπαθλα στις κατηγορίες ανδρών – νέων – μάστερς - πολυπληθέστερη ομάδα που είναι τα εξής:

-Ανδρών-νέων κοινή κατηγορία: 1ος 50€, 2ος 30€ και 3ος 20€. -Μάστερς (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) ξεχωριστά ανά κατηγορία: 1ος 30€, 2ος 20€ και 3ος 10€. -Πολυπληθέστερη ομάδα: 50€. Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους αθλητές εφ’ όσον στη κατηγορία τους συμπληρωθεί εξάδα (6), ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρφαρών «Η Αναγέννηση» θα προσφέρει εδέσματα σε όλους τους αθλητές και τους συμμετέχοντες. Οι απονομές θα γίνουν στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, πλησίον της εκκίνησης-τερματισμού και τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν κατά την διάρκεια των απονομών.