Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 12:57

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Ολα έτοιμα για τους διεθνείς αγώνες της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Δυο μεγάλοι διεθνείς αγώνες ρυθμικής γυμναστικής θα φιλοξενηθούν και φέτος στην Καλαμάτα.

Το “26th International RG Tournament "Kalamata's Cup"” και το "Elegant Cup” θα ξεκινήσουν μεθαύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την συμμετοχή 400 αθλητριών από 12 χώρες. Συγκεκριμένα θα αγωνιστούν αθλήτριες από Αυστραλία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Καζακστάν, Ισραήλ, Κιργιστάν, Λευκορωσία, Νορβηγία, Ουκρανία, Ρωσία, Τουρκία.

Φέτος για πρώτη φορά οι αγώνες θα γίνουν σε δύο γήπεδα καθώς εκτός από την Τέντα θα χρησιμοποιηθεί και το Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας” στο Διοικητήριο Μεσσηνίας όπου κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης τόνισε: “Η διοργάνωση θα γίνει για 26η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή αθλητριών από 12 χώρες και φανερώνει την δυνατότητα της πόλης και των ανθρώπων της να φιλοξενήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου. Παράλληλα επιβραβεύονται οι προσπάθειες των ανθρώπων της ρυθμικής στην πόλη. Ο Δήμος στηρίζει τις προσπάθειες τους. Εύχομαι σε όλες τις αθλήτριες να πετύχουν τους στόχους τους”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη σημείωσε: “Η Περιφέρεια σταθερά στηρίζει και συμμετέχει στο κύπελλο Καλαμάτας της ρυθμικής. Η Καλαμάτα είναι ταυτισμένη με την διοργάνωση ενώ ο ΦΟΚ έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την διοργάνωση που θα προσφέρει συγκίνηση και ομορφιά”.

Η Κέλλυ Φερέτου του ΦΟΚ στάθηκε στην μεγάλη συμμετοχή αθλητριών, στην παρουσία της αθλήτριας του ΦΟΚ Μυρτώ Αθανασουλάκη, η οποία θα αγωνιστεί στην διοργάνωση με τα χρώματα της εθνικής ομάδας ενώ κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες αλλά και όσους επιθυμούν να στηρίξουν εθελοντικά τις δύο διεθνείς διοργανώσεις.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι αγώνες θα γίνουν 9 π.μ. - 9 μ.μ. την Παρασκευή και το Σάββατο και 9 π.μ. - 6 μ.μ. την Κυριακή.