Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 14:27

Ημερίδα τριάθλου διοργανώνει ο Ακρίτας

Γράφτηκε από τον
Ημερίδα τριάθλου διοργανώνει ο Ακρίτας

 

Προπονητική ημερίδα στίβου διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 24 Φεβρουαρίου ο Αθλητικός Ομιλος Ακρίτας Καλαμάτας.

Η ημερίδα θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο “Νίκη Μπακογιάννη” που βρίσκεται στο ξενοδοχείο “Elite”, θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα περιλαμβάνει αγώνες τριάθλου (30 μέτρα, μήκος, ρίψη).

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι νικητές της συνολικής βαθμολογίας (νικητές-νικήτριες πολυάθλων) και οι τρεις πρώτοι νικητές-νικήτριες των επί μέρους ατομικών αγωνισμάτων

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής.

Για τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες Προσχολικής Ηλικίας θα πραγματοποιηθούν αγώνες σκυταλοδρομίας-σοκολατοδρομίας!!!

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:30 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής

11:00 π.μ. Σκυταλοδομία- Σοκολατοδρομία προσχολικής ηλικίας.

11:30 π.μ. Δρόμος 30μ. Α, Β, Γ, Δημοτικού. Μήκος Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού. Μπάλα Α, Β, Γ, Γυμνασίου.

12:00 μ. Δρόμος 30μ. Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού. Μήκος Α, Β, Γ, Γυμνασίου. Μπάλα Α, Β, Γ, Δημοτικού.

12:30 π.μ. Δρόμος 30μ. Α, Β, Γ, Γυμνασίου. Μήκος Α, Β, Γ, Δημοτικού. Μπάλα Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού.

13:00 μ.μ. Σκυταλοδρομία- Σοκολατοδρομία και απονομές.

Ο ρόλος του αθλητισμού στη ζωή μας…

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής και συνεργάτης του Ακρίτα Περικλής Παντούλας με αφορμή την ημερίδα, αναφέρεται στο ρόλο του αθλητισμού στη ζώη μας.

“Είναι γεγονός ότι η ενασχόληση με το αθλητισμό σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε σαν αθλητής, είτε σαν θεατής, παράγοντας, προπονητής, δημοσιογράφος κ.τ.λ. επιδρά θετικά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου. Ιδιαίτερα όμως επιδρά στην προσωπικότητα του νέου ανθρώπου.

Όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτή την θετική επίδραση του αθλητισμού όταν βλέπουμε καθημερινά φαινόμενα αντιαθλητικής συμπεριφοράς παραγόντων … και όταν τις περισσότερες φορές επικροτούνται με διάφορους τρόπους δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε απογοήτευση.

Το «περίεργο» είναι ότι όλα αυτά τα απαράδεκτα και τραγικά φαινόμενα γίνονται από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι αγαπούν τον αθλητισμό…

Η ουσία λοιπόν του αθλητισμού είναι η μεταφορά στην καθημερινή ζωή όλων εκείνων των στοιχείων που δίνουν γοητεία και ομορφιά στον χώρο αυτό.

Η ‘Αμιλλα, η Ευγένεια, η Τιμιότητα, η θέληση, η Συνεργασία, ο Αγώνας, η Προσπάθεια, η Τόλμη, η Αποφασιστικότητα, η Υπομονή και η Επιμονή, η Νίκη και η Ήττα, η Χαρά και η Λύπη, η Ικανοποίηση και η Πίκρα μαζί, η Αξιοπρέπεια, ο Σεβασμός και όλα εκείνα τα συναισθήματα και οι καταστάσεις του νιώθεις τόσο έντονα στο χώρο του αθλητισμού και που φανερώνουν το μεγαλείο και τη μοναδικότητά του.

Αυτά είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να μείνουν στον άνθρωπο –μετά από μια πορεία μέσα στους αθλητικούς χώρους- και που θα τον βοηθήσουν στο στίβο της ζωής. Σίγουρα η κοινωνία μας και κατ΄ επέκταση η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη αν ο αθλητισμός αποτελούσε τη βάση της, γιατί ο αθλητισμός είναι μια υγιής αντίληψη ζωής, είναι τρόπος να ζεις”.