Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 12:18

Παραολυμπιάδα και άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη οι στόχοι του Λαζαρίδη

Γράφτηκε από τον

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort”, ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης έκανε χθες το βράδυ τον απολογισμό για το 2017 και μίλησε για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς.

Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός, με τους φίλους του Γιώργου να αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη τους και να του δίνουν δύναμη να βάζει υψηλότερους στόχους, τόσο προσωπικούς, όσο και για το σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ που είναι πρόεδρος.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε ότι ο μεγάλος του στόχος είναι να εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο το 2020, αλλά και να βρεθεί στο Νο 35 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος του 2018. Είπε μεταξύ άλλων ότι: “Είναι πολύ συγκινητικό να σε ακολουθούν και να σε στηρίζουν άνθρωποι τόσα χρόνια. Βλέπω πρόσωπα που ταξιδεύουμε μαζί, εδώ και 13 χρόνια. Μαζί κάνεις πολλά περισσότερα. Τα καλύτερα είναι μπροστά”.

Η δράση για το Λαζαρίδη αυτό το έτος ξεκινά 22-25 Μαρτίου στην Τσεχία, ακολουθεί η Πορτογαλία 5-15 Απριλίου, εκεί όπου θα παραμείνει και για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Εθνική, ενώ στη συνέχεια θα λάβει μέρος από 22 Απριλίου έως 20 Μαϊου σε τουρνουά σε Ισραήλ, Ιταλία, Ουκρανία, Τουρκία.

Ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο με ένα χαμόγελο συνεχώς στα χείλη, ευχαρίστησε χθες όλους τους ανθρώπους που τον βοηθούν ώστε να πρωταγωνιστεί στα γήπεδα, αλλά και τις οικογένειες και τους χορηγούς που σηκώνουν το οικονομικό βάρος των ταξιδιών.

Η Πωλίνα Φωτοπούλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Γιώργου Λαζαρίδη το 2017, με σημαντικότερες την πρώτη θέση στο διπλό και τη δεύτερη θέση στο μονό, στο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο “Αρχαία Μεσσήνη”. Τόνισε ακόμα ότι το 2017 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού στόχος του Λαζαρίδη ήταν να βρεθεί στην 50η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έφθασε στο Νο 45.

Ο Αρης Κορομηλάς μίλησε εμφανώς συγκινημένος για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε ώστε το 2ο “Ancient Messini Open” να θεωρείται πλέον ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, αλλά και θεσμός.

Ο Γιάννης Καλυβιώτης παρουσίασε λεπτομερώς το σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ που ιδρύθηκε το 2015 και έχει 4 τμήματα (τένις, στίβος, πινγκ – πονγκ, τοξοβολία) και το στόχο που είναι να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερα άτομα με αναπηρία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παύλος Μπουζάνης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Λαζαρίδης αποτελεί παράδειγμα για όλους και διαφημίζει την πόλη.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης είπε ότι με τη συμβολή του Γιώργου θα γίνουν τουαλέτες για ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και μίλησε για τη μεγάλη προσφορά του Λαζαρίδη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς δήλωσε ότι ο Γ. Λαζαρίδης εμπνέει καθημερινά ανθρώπους και αποδεικνύει ότι με πίστη και θέληση όλα γίνονται.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης έκανε λόγο για εμβληματική παρουσία, που όσες φορές έχει πάει στην Αρκαδία, από όπου κατάγεται ο κ. Κουκάκης, γεμίζει τις πλατείες και τα γήπεδα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με στιγμές του Λαζαρίδη.