Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 14:15

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Πλούσιο θέαμα και πολλές συμμετοχές στη διπλή γιορτή της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Με τη συμμετοχή 400 αθλητριών από 12 χώρες και 58 συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό διεξήχθη στην Καλαμάτα για 26η χρονιά το "Kalamata Cup”, αλλά και το "Elegant Cup".

Για τρεις μέρες από την Παρασκευή έως την Κυριακή, η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής χτυπούσε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μια διπλή γιορτή, που πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους πολλούς θεατές που βρέθηκαν στην Τέντα, αλλά και στο Κλειστό της Παραλίας, μιας και για πρώτη φορά οι παραπάνω διεθνείς αγώνες φιλοξενήθηκαν σε δύο γήπεδα.

Το 5ο "Elegant Cup" ολοκληρώθηκε το Σάββατο, ενώ χθες το βράδυ με την τελετή λήξης έπεσε στην Τέντα και η “αυλαία” για το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής. Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για του χρόνου τέτοια εποχή, με την ελπίδα ότι οι αγώνες θα γίνουν σε καλύτερες συνθήκες (αναμένεται η αλλαγή στο πανί της Τέντας).

Να σημειωθεί ότι τους δύο διεθνείς αγώνες διοργάνωσε ο Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την άδεια-έγκριση της Ε.Γ.Ο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, συμμετείχαν αθλήτριες από τις εξής χώρες: Αυστραλία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Καζακστάν, Ισραήλ, Κιργιστάν, Λευκορωσία, Νορβηγία, Ουκρανία, Ρωσία και Τουρκία.

Στο ατομικό ξεχώρισε η Λευκορωσία, ακολούθησαν η Βουλγαρία, η Τουρκία, ενώ αρκετές Ελληνίδες αθλήτριες ήταν στην πρώτη 8άδα των αγωνισμάτων τους.

Στο ανσάμπλ, όπου συμμετείχαν η Ελλάδα και η Αυστραλία στην κατηγορία senior, η ελληνική ομάδα εκτέλεσε για πρώτη φορά τα νέα της προγράμματα, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και κατέκτησε την πρώτη θέση και στα δύο προγράμματα (5 στεφάνια και 3 μπάλες, 2 σχοινάκια). Στην ομάδα συμμετείχε και η Μυρτώ Αθανασουλάκη που αναδείχθηκε από τον Φιλογυμναστικό Ομιλο Καλαμάτας και ήταν μαζί με τις Μαριάννα Μανδέλλου, Ζωή Ντίτσιου (συνεχίζουν από την περσινή ομάδα,) Ιωάννα Τζιατζιά και Διώνη Διώχνου.

Στο πρόγραμμα μπάλες – σχοινάκια έλαβε μέρος αντί της Διώχνου η Κατερίνα Ποζίδου.

Στην κατηγορία pre junior συμμετείχε η Α.Ε. Ειρήνης Χαλκίδας, στην οποία προπονήτρια είναι η Ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδηλή και στην κατηγορία junior το Καζακστάν. Στα αξιοσημείωτα ότι στους κριτές του μίτινγκ ήταν η Τοντόροβα, Ολυμπιονίκης (3η θέση) με την εθνική ανσάμπλ της Βουλγαρίας στους αγώνες στο Ρίο.