Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 16:38

Τρεις του Μεσσηνιακού μεταξύ των κορυφαίων του ΣΕΓΑΣ

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις κλειστού στίβου για το 2018.

Οι αθλητές και αθλήτριες του Μεσσηνιακού έλαβαν μέρος σε 4 διοργανώσεις κλειστού στίβου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σε τρεις αγωνιστικές ημερίδες.

Ο ΣΕΓΑΣ, όπως και όλες οι διεθνείς Ομοσπονδίες, καταγράφουν σε ετήσια βάση τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες των αγωνισμάτων, με γνώμονα την κορυφαία τους αγωνιστική επίδοση. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καταχωρήθηκε ονομαστικά μέρος των αθλητών του Μεσσηνιακού στις λίστες των αγωνισμάτων με τους καλύτερους της χώρας. Για τον κλειστό στίβο του 2018, οι Γιώργος Κούσκουλας, Νίκος Ζαχαρέας και Μαριδήμη Χανδρινού κατέκτησαν την ατομική αυτή σημαντική διάκριση. Η συνολική τους κατάταξη στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας έχει ως εξής:

Γιώργος Κούσκουλας (Παίδας), 6ος καλύτερος αθλητής στα 200μ. (επίδοση 23’’.77), στην αγωνιστική κατηγορία των παίδων, 2ος καλύτερος αθλητής στα 400μ. (επίδοση 51’’.75), στην κατηγορία των παίδων και 5ος καλύτερος αθλητής στα 400μ. (επίδοση 51’’.75), στην κατηγορία των εφήβων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).

Νίκος Ζαχαρέας (Παμπαίδας), 10ος καλύτερος αθλητής στο άλμα σε μήκος (επίδοση 6.02μ), στην κατηγορία των παίδων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).

5. Μαριδήμη Χανδρινού (ΦΩΤΟ - Κορασίδα), 5η καλύτερη αθλήτρια στο άλμα σε μήκος (επίδοση 5.35μ), στην κατηγορία των κορασίδων και 10η καλύτερη αθλήτρια στο άλμα σε μήκος (επίδοση 5.35μ), στην κατηγορία των νεανίδων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).

Η σχετική ανακοίνωση του Μεσσηνιακού αναφέρει: “Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις που παρατηρούνται σε διαχρονική φάση στις τάξεις του Μεσσηνιακού, είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικά ποιοτικής και μεθοδικής προπονητικής διαδικασίας που πραγματοποιείται στην προπονητική ομάδα του Τμήματος. Η οργανωτική διάσταση του Τμήματος έχει τέτοια δομή ώστε οι αθλητές να καθοδηγούνται εξειδικευμένα από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής-Προπονητές, οι οποίοι διαθέτουν ανάλογη ειδίκευση με τα δρομικά, αλτικά και ριπτικά αγωνίσματα του στίβου.

Επιπρόσθετα, στα τμήματα υποδομής των Ακαδημιών, στο λειτουργικότερο και πιο «ζωντανό» κύτταρο του συλλόγου, οι νεαροί αθλητές τάξεων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, λαμβάνουν τα καταλληλότερα προπονητικά και κινητικά ερεθίσματα που αντιστοιχούν στην ηλικιακή κατηγορία τους. Στον Μεσσηνιακό οι έννοιες άθληση, μάθηση και αναψυχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Και αυτό είναι ένα δεδομένο που αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο οι Ακαδημίες Στίβου του Μεσσηνιακού είναι από τις ποιοτικότερες και πολυπληθέστερες της χώρας”.