Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 16:23

Τέσσερα χρυσά ο Δούσης στο Βαλκανικό Βετεράνων!

Γράφτηκε από τον

Ανίκητος σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση αποδείχθηκε ο Παναγιώτης Δούσης.

Ο Μεσσήνιος δρομέας συμμετείχε σε 4 αγωνίσματα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων που έγινε στο Βελιγράδι και κατέκτησε ισάριθμα μετάλλια στην κατηγορία αθλητών 80-84 ετών.

Συγκεκριμένα ο Δούσης έτρεξε και κατέκτησε την πρώτη θέση στα 800 μέτρα, τα 1500 μέτρα και τα 3000 μέτρα τρέξιμο καθώς και στα 3000 μέτρα βάδην.

Οι αγώνες έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Σερβία με αθλητές από 12 χώρες ενώ η Ελλάδα συμμετείχε με 70 αθλητές και αθλήτριες.

Ο Δούσης δήλωσε σχετικά: “Οταν βρίσκομαι στην αφετηρία ενός αγώνα προσπαθώ να πω στον εαυτό μου ότι δεν είμαι ο Παναγιώτης Δούσης με τις τόσες διακρίσεις και θεωρώ ότι είμαι... μηδενικό για να είμαι ευτυχής με ότι και αν πετύχω. Οταν τρέχω δεν μάχομαι να κερδίζω τους αντιπάλους μου, μάχομαι να κερδίσω τον προηγούμενο καλύτερο εαυτό μου. Αυτό είναι που με ενισχύει με αόρατες δυνάμεις και με κάνει να νιώθω ευεξία”/

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δούσης αγωνίστηκε στο Βελιγράδι προερχόμενος από μια θλάση που τον ταλαιπώρησε. Εφτασε τα 61 χρυσά μετάλλια σε Βαλκανικούς αγώνες και παραμένει αήττητος για 21 χρόνια!