Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 12:58

Ολα έτοιμα για τον 13ο Μαραθώνιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Με τη συμμετοχή 140 αθλητών θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή ο 13ος Μαραθώνιος Δρόμος της Μεσσήνης.

Η εκκίνηση για τη διαδρομή των 42.195 χιλιομέτρων στο Μεσσηνιακό κάμπο, θα δοθεί στις 7.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, που θα γεμίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, από άτομα κάθε ηλικίας, μιας και θα γίνουν, όπως κάθε χρόνο άλλωστε αγώνες 10 και 3 χιλιομέτρων. Στα 10 χιλιόμετρα, όπου οι συμμετοχές φθάνουν τις 350, θα λάβει μέρος και ο πρωταθλητής Ανδρέας Δημητράκης με στόχο το ρεκόρ, ενώ στα .3000μ, που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, θα βρεθούν στην εκκίνηση 400 παιδιά. Ο εν λόγω αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. ενώ των 10 χιλιομέτρων στις 10 π.μ. Θα υπάρχει και αγώνας δυναμικού βάδην (εκκίνηση στις 6.30 μ.μ.).

Ολοι οι τερματισμοί των αγωνισμάτων και οι απονομές θα γίνουν επίσης στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης,

Τη παραπάνω μεγάλη αθλητική γιορτή διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας και την στήριξη της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Μεσσήνης και κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του Μαραθωνίου.

“Την Κυριακή διοργανώνεται ο 13ος Μαραθώνιος. Μια αθλητική δράση που αποτελεί θεσμό και θέλω να ευχαριστήσω τους Δ. Πουλόπουλο, Χρ. Μπένο, Ηλ. Ζαχαράγιαννη, Δ. Βλάσση, τη Γ.Γ.Α. και τον κ. Συναδινό. Ακόμα να ευχαριστήσω τους αφανείς ήρωες αυτής της δράσης, που είναι οι εθελοντές, τα σωματεία και τους φορείς, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη”, είπε ο αντιδήμαρχος Νίκος Χονδρός.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Δημήτρης Βλάσσης σημείωσε ότι ο Μαραθώνιος αναδεικνύει και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και πρόσθεσε ότι η Μεσσήνη έχει παράδοση στον αθλητισμό, αναφέροντας το πρόσφατο παράδειγμα της 2ης θέσης που κατέκτησε η Γεωργία Κοντομανωλοπούλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης.

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος εκπροσωπώντας τον ΣΕΓΑΣ δήλωσε : “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που για άλλη μια χρονιά βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Θέλω να συγχαρώ το Δήμο, τους κ. Ζαχαρόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Μπένο. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια εγγυώνται μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση”.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος είπε: “Είναι μια μεγάλη στιγμή για τη Μεσσήνη. Το δρομικό κίνημα έχει αλματώδη ανάπτυξη και περιμένουμε μαζική συμμετοχή στο Μαραθώνιο και στους υπόλοιπους δρόμους. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εθελοντές που θα είναι σε κάθε σημείο της διαδρομής. Να είστε όλοι εδώ την Κυριακή”.

Τέλος ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, που έχει συνδέσει το όνομά του με το Μαραθώνιο ως τεχνικός υπεύθυνος, τόνισε ότι: “Ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης είναι ο δεύτερος τη τάξει μετά τον κλασσικό και δεν έχει να ζηλέψει σε παροχές και χλίδα άλλους που έχουν από 5 έως 20 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό” και πρόσθεσε με ικανοποίηση ότι :” Ο σπόρος έχει μεγαλώσει, βλέπουμε και άλλες όμορες πόλεις να κάνουν αγώνες, όπως η Φοινικούντα, η Κυπαρισσία, οι Γαργαλιάνοι, τα Φιλιατρά και η Καλαμάτα”.

Βράβευση Τσάτουμα και Κοντομανωλοπούλου

Τον Μεσσήνιο πρωταθλητή του μήκους Λούη Τσάτουμα, που έχει ανοίξει πλέον το κεφάλαιο της προπονητικής, θα βραβεύσει την Κυριακή ο Δήμος Μεσσήνης κατά τη διάρκεια των απονομών του Μαραθωνίου Δρόμου. Ακόμα θα βραβευτεί και η νεαρή αθλήτρια του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Μεσσηνίας “Αριστόδημος” Γεωργία Κοντομανωλοπούλου, η οποία πριν λίγες μέρες κατέκτησε τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης.