Κυριακή, 18 Μάρτιος 2018 09:21

Ομαδικοί αγώνες σκακιού δημοτικών σχολείων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Ομαδικοί αγώνες σκακιού δημοτικών σχολείων στην Καλαμάτα

Το 4ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δημοτικών Σχολείων Μεσσηνίας θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Μία εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική αφού δίνει την δυνατότητα και σε παιδιά που δεν έχουν δελτίο αθλητή και δεν ανήκουν σε συλλόγους να πάρουν μέρος στους σκακιστικούς αγώνες.

Το πρωτάθλημα διοργανώνει το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, η Διεύθυνση Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Τους αγώνες θα φιλοξενήσει η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 14ου Δημοτικού Σχολείου.

Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι Τσεκούρας Θοδωρής και Τσιάλας Μιχάλης και βοηθοί οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σαραντόπουλος Κώστας, Πουλόπουλος Ηλίας, Λιάκος Χρήστος και Λούκα Μαριάνθη. Υπεύθυνος της διοργάνωσης ο Φίλιππος Παπαδημητρίου.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 10’. Οι ομάδες θα’ ναι τετραμελείς με δικαίωμα 2 αναπληρωματικών. Την ευθύνη κάθε ομάδας και τη σύνθεσή της θα έχουν οι συνοδοί της ομάδας.

Μετά τη λήξη του 5ου γύρου θ’ ακολουθήσει τελετή επάθλων. Έπαθλα θα δοθούν στις τρεις πρώτες ομάδες και αναμνηστικά διπλώματα σ’ όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Προτροπή και ευχή των διοργανωτών είναι να εκπροσωπηθούν όλα τα σχολεία με ομάδα.

Ωρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής 09:30 π.μ. στην γραμματεία των αγώνων.