Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2018 14:43

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Στον 41ο Αγώνα Θυσίας συμμετείχε ο Ευκλής

Γράφτηκε από τον

 

Στον ποδηλατικό αγώνα ''Γύρος Θυσίας'', που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή για 41η χρονιά από τον Π. Ο. Πατρών προς τιμή των Αγωνιστών του 1821, συμμετείχε ο Ευκλής Καλαμάτας.

Η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία της Πάτρας και ο τερματισμός έγινε στην Ι. Μονή Αγίας Λαύρας – Ηρώων με μεγάλο νικητή τον Δημήτριο Αντωνιάδη του Κρόνου Νικαίας με χρόνο 2 ώρες 54΄58΄΄ στην κλασική διαδρομή των 100 χλμ.

Οι αθλητές του Ευκλή, που συμμετείχαν στον αγώνα αντοχής ''Θυσίας'' κατέλαβαν τις εξής παρακάτω θέσεις : 3ος Χρήστος Ποντίκης (κατηγορία Μάστερ Γ'), 21ος Παντελεήμων Σταμάτης (Μάστερ Β'), 23ος Παναγιώτης Βεργετόπουλος (Μάστερ Β') και 67ος Παναγιώτης Δούσης (κατηγορία Ανδρών).

Η συμμετοχή τελικά ήταν μεγάλη αφού οι κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν αφενός και αφετέρου ο αιφνίδιος και άδικος χαμός του αθλητή Μάστερ Μανώλη Αγριμάκη του Τάλου Χανίων, δεν επέτρεψε την συμμετοχή και των 382 αθλητών που αρχικά είχαν δηλώσει, ότι θα λάβουν μέρος.

Στην εκκίνηση προσήλθαν 287 αθλητές και αθλήτριες.

Αξιοσημείωτο ότι στον αγώνα συμμετείχε και τερμάτισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt. Ο 54 χρονος Αμερικανός διπλωμάτης συμμετείχε στην κατηγορία Μάστερ Γ' και τερμάτισε με χρόνο 3.41΄.06΄΄

Είναι λάτρης της ποδηλασίας και δεν δυσκολεύτηκε να αγωνιστεί σε μια δύσκολη ανηφορική διαδρομή 80 χιλιομέτρων, με αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πριν την έναρξη της τελετής των απονομών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αθλητή Μανώλη Αγριμάκη.

Οι απονομές έγιναν στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.