Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 13:31

Στον υπερμαραθώνιο της Σαχάρας ο Μεσσήνιος Βασίλης Κουμανάκος

Γράφτηκε από τον
Στον υπερμαραθώνιο της Σαχάρας ο Μεσσήνιος Βασίλης Κουμανάκος

 

Μπροστά σε μία πραγματικά μεγάλη πρόκληση είναι ο Μεσσήνιος ερασιτέχνης δρομέας Βασίλης Κουμανάκος, που θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας φέτος στον υπερμαραθώνιο "Marathon Des Sables" στο Μαρόκο.

Με την υποστήριξη των καταστημάτων  COSMOS Καλαμάτας 

Με την σημαντική υποστήριξη των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας ο 39χρονος Βασίλης Κουμανάκος θα αγωνιστεί στον αγώνα των 250 χλμ. στην Μαροκινή Σαχάρα, όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν ακόμα και τους 50º C.

O "Marathon Des Sables" θα γίνει σε 6 ετάπ και ξεκινάει ανήμερα το Πάσχα, την Κυριακή 8 Απριλίου. Ο Μεσσήνιος δρομέας αναχωρεί την Μεγάλη Τετάρτη από την Καλαμάτα για το Μαρόκο μετά από σκληρή προετοιμασία τουλάχιστον ενός έτους. Πλέον είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής και συνάμα μία αξέχαστη εμπειρία ακολουθώντας το τρίπτυχο «Eat – Sleep – Run, Repeat».

Στον υπέρ-μαραθώνιο της Μαροκινής Σαχάρα, οι ελάχιστοι ενδιάμεσοι σταθμοί που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής, παρέχουν νερό - σε συγκεκριμένη ποσότητα- και αποτελούν απλά σημεία ελέγχου της πορείας των δρομέων. Αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να κουβαλούν μαζί τους τα γεύματα και των 7 ημερών, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας του αγώνα, τόσο για την ποιότητα των τροφίμων που μπορούν να έχουν μαζί τους, καθώς και για το extra βάρος που θα πρέπει να κουβαλούν καθ' όλη τη διάρκειά του. Κι όλα αυτά αφού θα κοιμούνται και θα ξυπνούν σε σκηνές βεδουίνων σε θερμοκρασίες κάτω των 5ºC.

Τα καταστήματα αθλητικών COSMOS Kαλαμάτας, στηρίζουν ενεργά τον αθλητή Βασίλη Κουμανάκο, παρέχοντάς του υψηλής ποιότητας αθλητικό εξοπλισμό της εταιρείας Under Armour, με ρούχα τεχνολογίας τα οποία θα του επιτρέψουν ελευθερία κινήσεων, ξεκούραστους μύες, προστασία από τις καιρικές συνθήκες και γρήγορη απομάκρυνση του ιδρώτα, ώστε το σώμα του να παραμένει στεγνό και ανάλαφρο στην καρδιά της Ερήμου.

Η Under Armour κατέχει ηγετική θέση στα ρούχα τεχνολογίας. Η επιλογή του Brand για τις ανάγκες του Βασίλη έγινε γνωρίζοντας ότι η εφαρμογή και η αντοχή των προϊόντων θα είναι ο απόλυτος συνεργάτης του σε όλο το μήκος της διαδρομής.