Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2018 14:19

58 μετάλλια ο Παμμεσσηνιακός στο κύπελλο καράτε

Γράφτηκε από τον
58 μετάλλια ο Παμμεσσηνιακός στο κύπελλο καράτε

 

Με 58 μετάλλια επέστρεψε ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Εκεί όπου διεξήχθη με επιτυχία το περασμένο Σάββατο το κύπελλο καράτε εγχρώμων και μαύρων ζωνών Νότιας Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ).

Ο Παμμεσσηνιακός έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν 450 αθλητές και αθλήτριες από 22 συλλόγους.

Ο καλαματιανός σύλλογος εκπροσωπήθηκε με 45 αθλητές που κατέκτησαν όπως προαναφέραμε 58 μετάλλια (19 χρυσά – 26 ασημένια – 13 χάλκινα). Η επιτυχία του Παμμεσσηνιακού είναι τεράστια και δείχνει τη σωστή και οργανωμένη λειτουργία του συλλόγου που γίνεται εδώ και 40 χρόνια και έχει αναδείξει εκατοντάδες πρωταθλητές.

Οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι:

Κάτα

1η θέση: Ράνια Μητσέα, Έλενα Σταυριανού και Σταυρούλα Μπακάκη.

2η θέση: Σοφία Κακούνη, Καπιτσίνου Δέσποινα – Νεφέλη, Δήμητρα Μπακάκη και Σταυρούλα Τσουλάκου.

3η θέση: Κατερίνα Κακούνη, Δημητρία Μιχοπούλου και Σοφία Ψώνη.

Κούμιτε

1η θέση: Κατερίνα Κακούνη, Σοφία Κακούνη και Έλενα Σταυριανού.

2η θέση: Δήμητρα Κακριδώνη, Καπιτσίνου Δέσποινα – Νεφέλη, Δήμητρα Μπακάκη, Σταυρούλα Μπακάκη, Σταυρούλα Τσουλάκου και Σοφία Ψώνη.

3η θέση: Ράνια Μητσέα, Μάρα Μιχοπούλου και Δημητρία Μιχοπούλου.

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι:

Κάτα

1η θέση: Νίκος Αδαμόπουλος, Αναστάσιος Χασανάκος, Αλέξανδρος Δέλγας, Ευάγγελος Λαπιώτης, Παναγιώτης Βασιλείου, Βασίλης Κακριδώνης, Δημήτρης Μέντζας και Άγγελος Μπάλλας.

2η θέση: Αθανάσιος Ανδρεάδης, Γιώργος Ζόμπολας, Γεώργιος Κόντος, Ιωάννης Μπακάκης, Νικόλαος Χρονάς, Σωκράτης Ζαχαρόγιαννης και Ηλίας Ηλιόπουλος.

3η θέση: Δημήτριος Λαπιώτης, Κωνσταντίνος Λεμπέσης και Δημήτριος Σμυρνιός.

Κούμιτε

1η θέση: : Ιωάννης Μπάλας, Δημήτρης Λαπιώτης, , Παναγιώτης Βασιλείου, Αλέξανδρος Καραπατάς και Ιωάννης Ψώννης.

2η θέση: Νικόλαος Χρονάς, Ιωάννης Μπακάκης, Άγγελος Μπάλας, Βασίλης Κακριδώνης, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Φώτης Αντωνόπουλος, Αθανάσιος Ανδρεάδης, Ευάγγελος Λαπιώτης και Συμεών Σταθόπουλος.

3η θέση: Νίκος Αδαμόπουλος, Ηλίας Ηλιόπουλος, Δημήτρης Σμυρνιός και Αναστάσιος Χασανάκος.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος και κατάφεραν να σημειώσουν νίκες, αλλά δεν ανέβηκαν στο βάθρο είναι οι: Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Ηρώ Καρανίκα, Παναγιώτης Κλείδωνας, Βενετία Μέντζα, Δημήτριος Κλείδωνας, Διονυσία Νικολοπούλου, Κώστας Σταθόπουλος, Γιάννης Ψώνης, Μαρία Φουρτούνη και Ευστάθιος Ψώνης.

Δηλώσεις Γιουρτούμα, Ευθύμιου και Γιάννη Μπούρα

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε για τις παραπάνω επιτυχίες: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν για να έρθουν όλες αυτές οι επιτυχίες μια ακόμα φορά στο σύλλογο μας. Θέλω να συγχαρώ την προπονητική μας ομάδα προεξέχοντος του Ευθύμιου Μπούρα, που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του 40 ολόκληρα χρόνια και του νέου αίματος που έρχεται με τον Χρυσό Βαλκανιονίκη μας Ιωάννη Μπούρα και Πρωταθλητή Ελλάδος Ευάγγελο Μπούρα. Ακόμα τους δύο αθλητές που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων Μπάλα Ανδρέα και Πανάγο Κακούνη. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας’.

Ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και εξεταστής της ΕΛΟΚ.Ευθύμιος Μπούρας δήλωσε τα εξής: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παιδιών. Σίγουρα φάνηκε για μια ακόμη φορά η σωστή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται από όλους στο σύλλογο μας. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο. Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει». Τέλος ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Γιάννης Μπούρας τόνισε: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών μας, που έβγαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όσα τεχνικά και τακτικά στοιχεία δουλεύουμε στην προπόνηση. Όμως πέρα από τα πολλά μετάλλια και τις πρωτιές, αυτό που κρατώ περισσότερο είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια, το ευ αγωνίζεσθαι σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα που επέδειξαν όλοι οι αθλητές μας. Στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να είναι αξιοθαύμαστες προσωπικότητες στη συνέχεια της ζωής τους. Καθώς το σύνθημα μας είναι οι αθλητές μας να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό και να είναι πρωταθλητές της ζωής. Πλέον οι βλέψεις μας στρέφονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου στο Ολυμπιακό στάδιο Βαρέων αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής και θα συνεχίσουμε με γνώση και αγάπη για τους αθλητές μας να προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τους εν λόγω αγώνες».