Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 15:05

Στην Αρχαία Ολυμπία έτρεξε ο ΣΔΥΜ

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου ο 4ος Μαραθώνιος Ολυμπίας και οι παράλληλοι αγώνες του ημιμαραθωνίου, των 12 χιλιομέτρων και των 2 χιλιομέτρων για παιδιά.

Στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό πνεύμα, μικροί και μεγάλοι δρομείς έζησαν τη χαρά της συμμετοχής αλλά και τις προσωπικές τους στιγμές δόξας τερματίζοντας καταχειροκροτούμενοι δίπλα από το μοναδικό στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και στις πόλεις της Αμαλιάδας και του Πύργου που φιλοξένησαν κάποιους από τους αγώνες του προγράμματος.

Στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων του 4ου Μαραθωνίου Ολυμπίας. σε όλους τους αγώνες οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με εντυπωσιακή αύξηση των ξένων αθλητών από 29 χώρες του εξωτερικού που έφτασαν τους 100. Το χαμόγελο της ευτυχίας ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπο αθλητών και διοργανωτών από μία επιτυχημένη διοργάνωση με κύριο διοργανωτή τηn Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία αθλητικών σωματείων και των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν παρών και σ' αυτή τη διοργάνωση και συμμετείχε με οκτώ μέλη του, χωρισμένοι με έναν αθλητή στο μαραθώνιο και από τέσσερις στα 21,1 και τρεις στα 12 χιλιόμετρα. Στο Μαραθώνιο είχε τη συμμετοχή του Δημήτρη Σταυρόπουλου, ο οποίος μάλιστα έκανε μία σπουδαία εμφάνιση, τερματίζοντας στη 15η θέση της γενικής κατάταξης, παίρνοντας και τη 2η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία, σημειώνοντας χρόνο 3:32:49. Στον ημιμαραθώνιο είχαμε τη συμμετοχή τεσσάρων δρομέων, μίας γυναίκας και τριών αντρών, οι οποίοι όλοι τερμάτισαν επιτυχώς με τη μεγαλύτερη διάκριση για τη Νικολέτα Ρομπάκη, η οποία τερμάτισε στη 3η θέση της ηλικιακής της κατηγορίας, σημειώνοντας χρόνο 2:03:44. Τα άλλα μέλη που τερμάτισαν ήταν οι Θεόδωρος Τζανετάκης (2:02:43), Βαγγέλης Σιδερέας (2:02:44) και Χρήστος Κουτίβας (2:18:51). Στα 12 χιλιόμετρα είχαμε τη συμμετοχή μιας γυναίκας και δύο αντρών οι οποίοι κατά σειρά καλύτερης επίδοσης ήταν οι Νίκος Μιχαλάκης (1:08:55), Γιώργος Μπρούμας (1:15:50) και η Λίνα Σταθοπούλου (1:38:56). Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τα ανωτέρω μέλη του.