Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 12:15

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Πρωτιές για Λαζαρίδη και Διαμαντή πριν από τα προκριματικά

Γράφτηκε από τον
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Πρωτιές για Λαζαρίδη και Διαμαντή πριν από τα προκριματικά

 

Με τη ψυχολογία στα ύψη θα μπει στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, European Qualification ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο καλαματιανός αθλητής του τένις με αμαξίδιο μαζί με τον Στέφανο Διαμαντή, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διπλό σε διεθνές τουρνουά στην Πορτογαλία. Εκεί όπου θα φιλοξενηθούν και τα προκριματικά και έτσι ο Λαζαρίδης θα είναι στην Πορτογαλία για τις επόμενες 10 μέρες, μιας και μαζί με τον Διαμαντή και τον Επαμεινώνδα Σταμάτη, συγκροτούν την τριάδα των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Οσον αφορά το διεθνές τουρνουά που έγινε τις προηγούμενες μέρες και οι δύο τίτλοι είχαν ελληνικό χρώμα, καθώς στο μονό ο Στέφανος Διαμαντής κατέκτησε την πρώτη θέση επικρατώντας στον τελικό 6-1, 6-2 του Ολλανδού Ρόντι Ντε Μπίε.

Ο Διαμαντής στον β` γύρο (πέρασε bye στον πρώτο) νίκησε 6-1, 6-1 τον Ελβετό Γκρεμιόν, ενώ στα προημιτελικά νίκησε 6-4, 6-2 τον Ισραηλινό Στόκολ. Στα ημιτελικά επικράτησε δύσκολα 6-4, 4-6, 6-1 του Ολλανδού Άνκερ και στον τελικό έκαμψε την αντίσταση ενός ακόμη Ολλανδού φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου.

Στο διπλό οι Διαμαντής/Λαζαρίδης νίκησαν 7-5, 6-4 τους Αντόν (Ρουμανία)/Πελεγκρίνα (Ελβετία) στον προημιτελικό, ενώ στην τετράδα νίκησαν επικράτησαν 6-2, 6-2 των Σασόν/Στόκολ (Ισραήλ). Στον τελικό πήραν τον τίτλο απέναντι στους Ολλανδούς Ντε Μπίε και Κάρλος Άνκερ με 6-0, 5-5 (εγκατέλειψαν).