Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 13:09

ΣΤΙΒΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Στο παγκόσμιο μαθητικό πρωτάθλημα η Χανδρινού

Γράφτηκε από τον

 

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Μεσσηνιακού για την παρουσία πέντε αθλητών του στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στίβου Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου που έγινε στο Σχηματάρι Αττικής την Τετάρτη.

Ο τελικός απολογισμός ήταν 2 μετάλλια, ένα καλό πλασάρισμα στην πεντάδα και δυο αξιόλογες παρουσίες στους προκριματικούς των αγωνισμάτων.

Κορυφαία όλων ήταν η Μαριδήμη Χανδρινού η οποία με επίδοση 5,82μ., κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα σε μήκος. Παράλληλα, με την επίδοση αυτή προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 2-9 Μαΐου στο Μαράκες, στο Μαρόκο. Η Χανδρινού ως μαθήτρια της Α’ Λυκείου, ήταν η μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια απ όλες της συμμετέχουσες.

Ο Χρήστος Μέτα εξακολουθεί να διακρίνεται σε επίπεδο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, καθώς κατέκτησε (ως μαθητής του νομού Αρκαδίας) το χάλκινο μετάλλιο στον δρόμο των 400 μέτρων με εμπόδια, με επίδοση 56’’.36. Υπενθυμίζεται, ότι το περασμένο καλοκαίρι, ο Μέτα ήταν 3ος Πανελληνιονίκης στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Παίδων.

Ο Κυριάκος Μαγουλιανίτης έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικά ρεκόρ σε αντίστοιχες αγωνιστικές παρουσίες την φετινή περίοδο, δείχνοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα. Στο σχολικό πρωτάθλημα κατετάγη 5ος με επίδοση 53,94μ.

Οι δρομείς ταχύτητας Γιώργος Κούσκουλας και Σταματία Φιλιπποπούλου συμμετείχαν στον προκριματικό των αγωνισμάτων τους χωρίς να προκριθούν στον τελικό. Ο Κούσκουλας κατετάγη 10ος με επίδοση 23’’.20. Η Φιλιπποπούλου τερμάτισε 12η με χρόνο 12’’.97.