Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 14:40

Πάνω από 1.000 συμμετοχές στο Γύρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει η προσέλευση στον 18ο αγώνα δρόμου της Καλαμάτας, που συνδιοργανώνουν αυτό το Σάββατο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Μέχρι χθες οι συμμετοχές για τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων είχαν φθάσει τις 1.100.

Ο φετινός αγώνας, που είναι αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού, περιλαμβάνει δυναμικό βάδισμα 10 χιλιομέτρων, αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα 2 χιλιομέτρων.

Για πρώτη φορά μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ακόμα ο Γύρος γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑΥ.

Το ραντεβού για μικρούς και μεγάλους είναι το Σάββατο στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Η εκκίνηση για το δυναμικό βάδισμα θα δοθεί στις 6 μ.μ, για το τρέξιμο στις 6.30 μ.μ. και για τον παιδικό αγώνα στις 6.35 μ.μ. Αφετηρία και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία με τους δρομείς να τρέχουν για μεγάλο μέρος στην παραλιακή ζώνη, όσον αφορά τα 10 χιλιόμετρα. Στον παιδικό αγώνα η διαδρομή είναι: Πλατεία, Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους, Πλατεία.

Να σημειωθεί ότι το ρεκόρ στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων με τη σημερινή της μορφή έχει ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 32.36 στους άνδρες το 2014 και στις γυναίκες η Φωτεινή Δαγκλή (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με 38.55 το 2015.

Η συνέντευξη Τύπου

Για μεγάλη στιγμή του δρομικού κινήματος έκανε λόγο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου -στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας” στο Διοικητήριο- ο Χρήστος Μπένος. Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί το Σάββατο στην πλατεία για να “Ξεφύγουμε από το σύννεφο μελαγχολίας που υπάρχει στη χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια. Θέλουμε ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Για πρώτη φορά ένας λαϊκός αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ θα υπάρχει προβολή από την ΕΡΤ και τη Nova. Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντονέα που έπαιξε ρόλο σε αυτό, τον κ. Βασιλειάδη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, που διαχρονικά στηρίζει τις προσπάθειες μας. Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1100, ενώ πέρυσι έτρεξαν 985”.

 

O αντιπρόεδρος του ΣΔΥΜ Θύμιος Αλεξόπουλος είπε: “Ενα τέτοιο γεγονός, όπως ο 18ος αγώνας Δρόμου προϋποθέτει καλή οργάνωση και η βάση είναι πι εθελοντές που θα συνεργαστούν με την Τροχαία, το Λιμεναρχείο και θα μεριμνήσουν για την ασφάλεια. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους αθλητές, που θα είναι και από άλλες πόλεις. Οσοι βγουν να χειροκροτήσουν θα νιώσουν κάτι ιδιαίτερο”. Η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα σε αυτή την αθλητική διοργάνωση, γιατί πιστεύει στις αξίες του αθλητισμού και κάλεσε τον κόσμο να τρέξει στον αγώνα που γίνεται σ’ ένα μοναδικής ομορφιάς σημείο, που είναι η παραλιακή ζώνη.

Ο Βαγγέλης Σιδερέας, γραμματέας του ΣΔΥΜ ευχαρίστησε όσους βοηθούν για τη διεξαγωγή του αγώνα, που γίνεται όπως είπε στην καρδιά της άνοιξης και στην πιο ωραία πόλη της Ελλάδας.

Ο Μανώλης Σηφογιωργάκης εκπροσωπώντας το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που τους έκαναν να αφιερώσουν τον αγώνα. Σημείωσε ότι είναι η 10η χρονιά που καλύπτουν τον Γύρο της Καλαμάτας και πως σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί παροχής υπηρεσιών. Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα από τις 6 έως τις 9 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, θα γίνει σύσκεψη των εθελοντών με σκοπό την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.