Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 15:50

Επιτυχίες στην Αθήνα για το “Τόλμη”

Γράφτηκε από τον

Σε δύο αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα το σκάφος “Τόλμη” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδας και κατάφερε να διακριθεί και στους δύο.

Συγκεκριμένα, έλαβε μέρος την 1η Απριλίου στον αγώνα «Εις μνήμη Ιωάννη Καραπέτη» με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Δελφιναρίου και η διαδρομή ήταν Φάληρο - Τούρλος – Φάληρο, συνολικής απόστασης 22νμ.

Το μεσσηνιακό σκάφος με συνολικό χρόνο κούρσας 5:51:50, κατετάγη 2ο στη κατηγορία ORC Club 2 που συμμετείχε.

Κυβερνήτης ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη και Κωνσταντίνος Χατζηαγάπογλου.

Να σημειωθεί ότι οι συνθήκες του αγώνα ήταν απαιτητικές, με εντάσεις αέρα που ξεπερνούσαν τους 25 κόμβους (6 μποφόρ). Αρκετά από τα εκκινήσαντα σκάφη αναγκαστήκαν να εγκαταλείψουν λόγω αβαρίας, ενώ λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών και στα δύο σκέλη του αγώνα οι πλεύσεις ήταν αντίθετα από την διεύθυνση του ανέμου (όρτσα).

Ο δεύτερος αγώνας που έλαβε μέρος ήταν ο «Λαγούσες- Φλέβες 2018», που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο.

Η διαδρομή που ορίστηκε ήταν Φάληρο – νησίδες Φλέβες – Φάληρο, συνολικής απόστασης 23 νμ. Η “Τόλμη” με συνολικό χρόνο κούρσας 6:04:15,κατετάγη 1η στη κατηγορία ORC Club 2 και 2η στην συνολική κατάταξη ORC Club, ανάμεσα σε 26 συμμετέχοντα σκάφη. Κυβερνήτης ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Γιώργος Γεωργούλης, Βίκυ Κουφού, Έφη Δελικούρα και Παναγιώτης Κοτσαρίνης.

Στον εν λόγω αγώνα ο άνεμος αρχικά ήταν νοτιοδυτικός μεταβαλλόμενος ελαφρά σε ένταση 1 έως 3 μποφόρ, ενώ παραλλάσσοντας τις Φλέβες επικράτησε πλήρης άπνοια για περίπου 1 ώρα. Στην συνέχεια ο άνεμος γύρισε σε νοτιοανατολικό εντάσεως 2-3 μποφόρ. Οι αλλαγές του ανέμου προσέδωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα, καθώς τα πληρώματα δοκιμάστηκαν σε συχνές αλλαγές στην ιστιοφορία τους.

Το σκάφος ετοιμάζεται πλέον να επιστρέψει στην Καλαμάτα, ώστε να προετοιμασθεί για τις ερχόμενες τοπικές διοργανώσεις. Το ταξίδι της επιστροφής, απόστασης 160 ναυτικών μιλίων, θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή και αναμένεται να διαρκέσει 32 ώρες και το σκάφος να αφιχθεί το απόγευμα της Κυριακής στην Μαρίνα της Καλαμάτας.

Η ομάδα του “Τόλμη” ευχαριστεί θερμά τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για τον ελλιμενισμό και την φιλοξενία που προσέφερε για το διάστημα της παραμονής της στο Μικρολίμανο.