Κυριακή, 15 Δεκέμβριος 2013 21:23

Λάμψη Ολυμπιονικών στη μεγάλη γιορτή του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Αυτή η γιορτή τα είχε όλα: Λάμψη Ολυμπιονικών, παρουσίαση βιβλίου, απολογισμό της σεζόν, βραβεύσεις, σχέδια και αισιοδοξία για το μέλλον. Το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού διοργάνωσε σήμερα με επιτυχία μια ακόμα μεγάλη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, η ηγεσία της οποίας βρέθηκε στην Καλαμάτα με επικεφαλής τον Ισίδωρο Κούβελο. Παρούσα και η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνα Κλοκώνη, η οποία είναι και η συγγραφέας του εκπαιδευτικού βιβλίου «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι» που παρουσιάστηκε το μεσημέρι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Τα παιδιά του Μεσσηνιακού είχαν μάλιστα την ευκαιρία να το πάρουν δωρεάν. Επίσης αντάμωσαν σπουδαίους Ολυμπιονίκες και αθλητές, όπως η Ειρήνη Αϊνδηλή, η Βάσω Βουγιούκα, η Χαρά Καρυάμη, η Αννα Πολλάτου, ο Γιώργος Ιλτσιος, ο Μάκης Στεργιούλης, ο Αλέξανδρος Θεοφάνοφ και φυσικά ο κορυφαίος αθλητής του Μεσσηνιακού, ο Λούης Τσάτουμας που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Τσώνης, ο οποίος ρώτησε τον Μεσσήνιο άλτη του μήκους για την κορυφαία και τη χειρότερη στιγμή της καριέρας του με τον Λούη να αποκρίνεται ότι η καλύτερη ήταν το 8.66μ. που είχε κάνει στα "Παπαφλέσσεια" και η χειρότερη τα τρία άκυρα άλματα στον τελικό στην Ολυμπιάδα στο Πεκίνο.
Με τα καλύτερα λόγια για το έργο του Μεσσηνιακού μίλησε ο κ. Κούβελος που έμεινε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και τις δραστηριότητες του συλλόγου. Αναφέρθηκε στο έργο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και είπε πως είναι υποχρέωση των μεγάλων να διδάσκονται τα Ελληνόπουλα τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Να μάθουν τις αξίες, όπως σεβασμός, φιλία, συναδέρφωση, "ευ αγωνίζεσθαι"


Αγώνες και στο Μιλάνο!

Πλούσιο σε εκδηλώσεις θα είναι και το νέο έτος για το Μεσσηνιακό. Ο έφορος του τμήματος στίβου Πέτρος Παπαδόπουλος αφού αναφέρθηκε στις διακρίσεις της χρονιάς που φεύγει και στις επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που έγιναν, '"άνοιξε την όρεξη" στα παιδιά γι' αυτά που έρχονται.
Συγκεκριμένα τον Ιούλιο θα γίνει στην Καλαμάτα το 1ο αθλητικό καμπ στις εγκαταστάσεις του Elite City Resort.. Ακόμα το Μάϊιο θα γίνει αναβίωση των παμπελοποννησιακών αγώνων, με το Μεσσηνιακό να καλεί στην Καλαμάτα συλλόγους άλλων νομών.. Η μεγάλη ωστόσο επιθυμία είναι να ταξιδέψει ο σύλλογος στην Ιταλία και να συδιοργανώσει αγώνες στο Μιλάνο και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Επίσης θα επισκεφθεί Παναθηναϊκό Στάδιο, Μουσείο Ακρόπολης, Αρχαία Ολυμπία, Αττικό Πάρκο, Μουσείο Αυτοκινήτου, ενώ μια Κυριακή το μήνα τα παιδιά θα βλέπουν ταινία ή παραστάσεις  Καραγκιόζη.


Μεγαλώνει η "πράσινη οικογένεια"

Πριν από τον κ. Παπαδόπουλο, ο γυμναστής Γιάννης Καλυβιώτης παρουσίασε το έργο του Μεσσηνιακού και τα τμήματα των αθλητικών δραστηριοτήτων.  Η "πράσινη" οικογένεια ολοένα και μεγαλώνει, αφού από τα 175 παιδιά το 2010 έχει φθάσει τα 590 στην τελευταία απογραφή του Ιουνίου.
Ορισμένα παιδιά του Μεσσηνιακού διάβασαν μάλιστα τις εκθέσεις τους για το σύλλογο της καρδιά.
Ακόμα η κ. Αϊνδηλή, η κ. Βουγιούκα και η κ. Καυράμη διάβασαν αποσπάσματα από το εκπαιδευτικό  βιβλίο και τρία παιδιά του Μεσσηνιακού διάβασαν ποιήματα από το Ολυμπιακό Εργαστήρι.
Από αυτή τη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ολυμπιακός ύμνος, ενώ στο τέλος έγιναν οι βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν τη χρονιά που φεύγει, ενώ βραβεύτηκαν και ο Σ. Παπαδέας (για την προσφορά του στο σύλλογο), ο Λ. Τσάτουμας και ο διακεκριμένος ιατρός κ. Τσικούρης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Κάρτσωνας που είναι ένας από τους χορηγούς που στηρίζουν το Μεσσηνιακό και οι οποίοι αναφέρθηκαν αναλυτικά ΄από τον Πετρ. Παπαδόπουλο.