Σάββατο, 28 Απρίλιος 2018 11:56

Ολοι στην Πλατεία σήμερα για το Γύρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ολοι στην Πλατεία σήμερα για το Γύρο της Καλαμάτας

 

Ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας έχουν σήμερα το απόγευμα μικροί και μεγάλοι, καθώς θα διεξαχθεί ο 18ος αγώνας δρόμου της πόλης, που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού και περιλαμβάνει δυναμικό βάδισμα 10 χιλιομέτρων, αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα 2 χιλιομέτρων. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Γύρος της Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑΥ.

Η εκκίνηση για το δυναμικό βάδισμα θα δοθεί στις 6 μ.μ, για το τρέξιμο στις 6.30 μ.μ. και για τον παιδικό αγώνα στις 6.35 μ.μ. Αφετηρία και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία, με τους δρομείς να τρέχουν για μεγάλο μέρος στην παραλιακή ζώνη, όσον αφορά τα 10 χιλιόμετρα.

Στον παιδικό αγώνα η διαδρομή είναι: Πλατεία, Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους, Πλατεία.

Τα ρεκόρ στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων με τη σημερινή της μορφή κατέχουν στους άνδρες ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 32.36 το 2014 και στις γυναίκες η Φωτεινή Δαγκλή (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με 38.55 το 2015.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ