Σάββατο, 28 Απρίλιος 2018 11:56

Ολοι στην Πλατεία σήμερα για το Γύρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας έχουν σήμερα το απόγευμα μικροί και μεγάλοι, καθώς θα διεξαχθεί ο 18ος αγώνας δρόμου της πόλης, που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού και περιλαμβάνει δυναμικό βάδισμα 10 χιλιομέτρων, αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα 2 χιλιομέτρων. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Γύρος της Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑΥ.

Η εκκίνηση για το δυναμικό βάδισμα θα δοθεί στις 6 μ.μ, για το τρέξιμο στις 6.30 μ.μ. και για τον παιδικό αγώνα στις 6.35 μ.μ. Αφετηρία και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία, με τους δρομείς να τρέχουν για μεγάλο μέρος στην παραλιακή ζώνη, όσον αφορά τα 10 χιλιόμετρα.

Στον παιδικό αγώνα η διαδρομή είναι: Πλατεία, Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους, Πλατεία.

Τα ρεκόρ στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων με τη σημερινή της μορφή κατέχουν στους άνδρες ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 32.36 το 2014 και στις γυναίκες η Φωτεινή Δαγκλή (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με 38.55 το 2015.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ