Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 16:57

Γιορτή του αθλητισμού με 2.000 δρομείς ο Γύρος της Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Γιορτή του αθλητισμού με 2.000 δρομείς ο Γύρος της Καλαμάτας (φωτό)

 

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε ο 18ος Γύρος της Καλαμάτας που διεξήχθη με τεράστια επιτυχία το Σάββατο το απόγευμα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Οι διοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ανταμείφθηκαν μιας και είδαν πάνω από 2000 δρομείς, μικρούς και μεγάλους να τρέχουν στους δρόμους της πόλης.

Ηταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση που είχε γίνει μέχρι σήμερα και απέδειξε πως το δρομικό κίνημα είναι σε διαρκή άνοδο τόσο στη Μεσσηνία, όσο και στη χώρα μας γενικότερα.

Ηταν μια πραγματική αθλητική γιορτή της πόλης που περιελάμβανε δυναμικό βάδισμα 10 χιλιομέτρων, αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα 2 χιλιομέτρων, με το φετινό αγώνα να είναι αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού.

Η εκκίνηση δόθηκε στην πλατεία από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη, με 2000 φίλους του αθλητισμού από πολλά σημεία της Ελλάδας να.... ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, τρέχοντας προς την παραλία και επιστρέφοντας στην πλατεία της Καλαμάτας για τον τερματισμό.

Στα 10 χλμ. και το δυναμικό βάδισμα αυτοί που τερμάτισαν έφτασαν τους 1280, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ υπολογίζεται πως συμμετείχαν 700 παιδιά με τους γονείς τους, ορισμένοι εκ των οποίων έτρεξαν με τα μωρά τους στα καροτσάκια.

Στον αγώνα των 10 χλμ. πρώτος τερμάτισε ο καλαματιανός αθλητής του ΣΔΥΜ Ηλίας Νικολόπουλος με χρόνο 35’.18’’, ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Μπερδούση από την Αθήνα με χρόνο 40’.38’’.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού σκέλους ακολούθησαν οι απονομές στους 6 πρώτους, ενώ απονεμήθηκαν έπαθλα στους συλλόγους με την πολυπληθέστερη αποστολή (Φιλιατρά, Πάτρα και Αργολίδα).

Ξεχωριστή ήταν η βράβευση των δύο μελών του ΣΔΥ Μεσσηνίας Βασίλη Κουμανάκου και Μάρκ Τοντ, οι οποίοι πριν δύο εβδομάδες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον αφρικανικό μαραθώνιο στο Μαρόκο “Marathon des Sables”, τρέχοντας 260 χλμ. σε έξι ημέρες!

Ακόμη βραβεύτηκε το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που υποστήριξε τον Γύρο της Καλαμάτας, οι βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης και οι πολλοί εθελοντές που έδωσαν τα πάντα με το μεράκι τους ώστε όλα να κυλήσουν άρτια.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Αναλυτικά οι πρώτοι νικητές και νικήτριες στα 10 χλμ.:

Ανδρες

1ος Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥΜ) 35’18’’, 2ος Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥΜ) 35’34’’, 3ος Θοδωρής Δημητρακάκης (ΑΟ Φιλιατρών) 36’06’’, 4ος Παναγιώτης Κάβδας (Καλαμάτα Running Project) 36’18’’, 5ος Μάριος Τσερεντζούλιας (Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς) 37’03’’, 6ος Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος (ΓΑΣ Ιλισός).

Γυναίκες

1η Κατερίνα Μπερδούση (Αθήνα) 40’38’’, 2η Ελένη Εξερζόγλου (ΣΔΥΜ) 43’31’’, 3η Αγγελική Ζερβή (Μεσσηνιακός) 44’13’’, 4η Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥΜ) 44’51’’, 5η Αθηνά Δασκαλάκη (Marathon Club) 45’02’’, 6η Κατερίνα Πρισακάρου (Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας) 45’35’.