Τετάρτη, 02 Μάιος 2018 16:02

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Πρωτιά της Παναγιωτοπούλου στους πανελλήνιους αγώνες Λυκείων

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Πρωτιά της Παναγιωτοπούλου στους πανελλήνιους αγώνες Λυκείων

 

Σημαντική διάκριση για την Μαρία Παναγιωτοπούλου στους πανελλήνιους αγώνες ποδηλασίας Λυκείων.

Η μαθήτρια της 1ης τάξης του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και αθλήτρια του τμήματος ποδηλασίας Μεσσηνιακού κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης 10 χιλιομέτρων που διεξήχθησαν στην Λάρισα στις 25 Απριλίου. Η ατομική χρονομέτρηση έγινε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων και συμμετείχαν αθλήτριες από σχολεία όλης της χώρας. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση και μάλιστα σημείωσε μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη . Το καλό αποτέλεσμα ήρθε μετά από κόπο και στερήσεις πολλών ετών. Επόμενος στόχος είναι το Πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα στη κατηγορία των κορασίδων που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η νεαρή αθλήτρια σε δηλώσεις της ευχαρίστησε τον πρώτο της προπονητή Κοσμά Νταβουτιάν (προπονητή της ομάδας του Μεσσηνιακού) που – όπως λέει - ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε σε αυτήν, την καθοδήγησε και της παρείχε ανιδιοτελώς τις γνώσεις του και πολλές φορές τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Επίσης ευχαρίστησε τον προπονητή που την καθοδηγεί το τελευταίο χρόνο, τον Βασίλη Γιαννιώση γυμναστή και πρωταθλητή Ελλάδος στην ποδηλασία για πολλά χρόνια καθώς και την οικογένειά της που στηρίζει τον αγώνα της .

Παράλληλα τόνισε πως θα ήθελε να παροτρύνει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την ποδηλασία , και την πολιτεία να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση .