Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 16:50

ΣΔΥΜ: Ατομικό ρεκόρ ο Αγγελόπουλος στο μαραθώνιο του Ντίσελντορφ

Γράφτηκε από τον
ΣΔΥΜ: Ατομικό ρεκόρ ο Αγγελόπουλος στο μαραθώνιο του Ντίσελντορφ

Την Kυριακή 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο “Μetro Marathon Dusseldorf 2018” με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων τόσο από τη Γερμανία, όσο και από άλλες 60 χώρες του κόσμου.

Ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες αθλητές που έδωσαν βροντερό παρών, μεταξύ αυτών και ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Ύστερα από ένα πολύ επίπονο και δύσκολο στάδιο προετοιμασίας, ο Δημήτρης κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα σημαντικό στόχο που είχε βάλει με τον εαυτό του και δεν ήταν άλλος απ' το να σπάσει το φράγμα των τριών ωρών.

Και πράγματι τα κατάφερε. Μπόρεσε για πρώτη φορά στη δρομική του καριέρα να τερματίσει κάτω από τις τρεις ώρες σημειώνοντας ατομικό χρόνο 2:55:14'. Ένας χρόνος αρκετά καλός που τον κατατάσσει στους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας για το τρέχον έτος και που τον ίδιο τον γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.

Μάλιστα ο Δημήτρης τερμάτισε ως 2ος Έλληνας από τους 24 συμμετέχοντες και στην 155η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 2500 περίπου τερματίσαντες αθλητές

Για την ιστορία νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Κενυάτης Gilbert Yegon σε 2:13:55, με τον συμπατριώτη του Richard Mutai να ακολουθεί σε 2:14:08, παρά του ότι από λάθος των διοργανωτών οι συγκεκριμένοι αθλητές έκαναν λάθος στη διαδρομή, χάνοντας το δρόμο, επιβαρυνόμενοι κατά ένα χιλιόμετρο παραπάνω. Τρίτος ήταν ο Γερμανός Groschel σε 2:15:20.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Λευκορωσίδα Vohla Mazuronak σε 2:25:25, με τη Γερμανίδα Fabien Amhrain να είναι δεύτερη σε 2:32:35 και την Κενυάτισσα Rose Jepchoge Maru να έρχεται τρίτη σε 2:33:55.

Αξιοσημείωτο του αγώνα οι εναλλαγές του καιρού που μέχρι τα πρώτα 15 χιλιόμετρα υπήρξε βροχή και εν συνεχεία ηλιοφάνεια και συννεφιά.