Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 17:57

18ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η πιο όμορφη γιορτή της πόλης

Γράφτηκε από τον
18ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η πιο όμορφη γιορτή της πόλης

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν στο να σημειώσει μεγάλη επιτυχία ο 18ος Γύρος Καλαμάτας δίνει ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του: 

"Ο Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας πέρασε στην ιστορία ως ο πολυπληθέστερος της 18ετούς ιστορίας του μέχρι τον επόμενο, αφού το αγκάλιασμα από εθελοντές, υποστηρικτικές φορείς και χορηγούς δημιούργησαν μια ψηλού επιπέδου αθλητική γιορτή με πλατιά χαμόγελα.

Τα τελευταία χρόνια ο Αγώνας Δρόμου της πόλης μας είχε μια συνεχή άνοδο και η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς ότι ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον Σύλλογο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το ηλιόλουστο ανοιξιάτικο απόγευμα και η πανέμορφη διαδρομή πρόσφεραν στους δημότες της Καλαμάτας και στους επισκέπτες δρομείς έναν αξέχαστο αγώνα. Όσοι συμμετείχαν με κάθε τρόπο, έδωσαν μια δυναμική που πλέον τον κατατάσσει στους κορυφαίους αγώνες της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι φίλοι του λάβαμε ακόμα ένα μεγάλο δώρο. Το ρεκόρ συμμετοχών: 1170 δρομείς στα 10 χιλιόμετρα και 700 παιδιά και γονείς στα 2 χιλιόμετρα με το 85% να είναι συντοπίτες μας δείχνοντας ότι η πόλη μας κερδίζει το στοίχημα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Η αγάπη και η αθρόα συμμετοχή του κόσμου θέτουν πλέον μεγάλα στοιχήματα για τον ΣΔΥ Μεσσηνίας.

Από την εκκίνηση στην πλατεία κάτω από την εντυπωσιακή αψίδα του Συλλόγου, έως την παραλία, σε μια υπέροχη γρήγορη διαδρομή πλάι στην θάλασσα οι συμμετέχοντες επέστρεψαν σε μια πλατεία γεμάτη από κόσμο, πέρνοντας το καλαίσθητο αναμνηστικό μετάλλιο. Ήταν προφανές πια ότι δεν πρόκειται για ένα απλό αθλητικό γεγονός αλλά για μια στροφή μεγάλου μέρους πλέον της κοινωνίας προς την άθληση, τη δραστηριοποίηση στα κοινωνικά προβλήματα, την αλληλεγγύη και εν τέλει την αντίδραση στη μιζέρια που μας περιβάλλει.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού μέρους έγιναν οι απονομές στους έξι πρώτους νικητές και νικήτριες, ενώ βραβεύθηκαν Σύλλογοι με την πολυπληθέστερη αποστολή (από Πάτρα, Φιλιατρά και Αργολίδα), οι βασικοί χορηγοί, το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που υποστήριξε για μια ακόμη φορά τον αγώνα και στα μέλη του οποίου ήταν αφιερωμένος ο φετινός αγώνας, η εντυπωσιακή ομάδα των εθελοντών, καθώς επίσης τα μέλη του ΣΔΥΜ Βασίλης Κουμανάκος και Mark Todd, οι οποίοι ολοκλήρωσαν πρόσφατα τον άθλο του τερματισμού στον «Μαραθώνιο της Άμμου» στο Μαρόκο με 260 χλμ. σε 6 μέρες.

Οι νικητές στα 10 χλμ.:

Άνδρες 1ος Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥΜ) 35’18’’, 2ος ΕμιλιάνοΚάνο (ΣΔΥΜ) 35’34’’, 3ος Θοδωρής Δημητρακάκης (ΑΟ Φιλιατρών) 36’06’’, 4ος Παναγιώτης Κάβδας (Καλαμάτα Running Project) 36’18’’, 5ος Μάριος Τσερεντζούλιας (Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς) 37’03’’, 6ος Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος (ΓΑΣ Ιλισός).
Γυναίκες 1η Κατερίνα Μπερδούση (Αθήνα) 40’38’’, 2η Ελένη Εξερζόγλου (ΣΔΥΜ) 43’31’’, 3η Αγγελική Ζερβή (Μεσσηνιακός) 44’13’’, 4η Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥΜ) 44’51’’, 5η Αθηνά Δασκαλάκη (MarathonClub) 45’02’’, 6η Κατερίνα Πρισακάρου (Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας) 45’35’.

Ευχαριστούμε τους δημότες της πόλης μας από όποιο πόστο "έτρεξαν" τον αγώνα μας, τους φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Το χαμόγελο σας το μετάλλιο μας!

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν και όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες διοργανώσεις, ότι απαιτείται η συνεργασία πολλών ανθρώπων, υπηρεσιών και χορηγών για να επιτευχθεί ο στόχος για την προβολή του μαζικού αθλητισμού.

Για την ουσιαστική παρουσία και προσφορά τους στην ανάδειξη του αγώνα, ο Σύλλογος μας εκφράζει τις ευχαριστίες του: στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την συνδιοργάνωση του αγώνα, στη ΓΓΑ (που έθεσε υπό την αιγίδα της τον Αγώνα), στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Τροχαία και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για την απόλυτα ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, τους υποστηρικτές του αγώνα Δήμο Καλαμάτας, Οδοντιατρικό σύλλογο Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, Σώμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ, την 120 ΠΕΑ για την διάθεση Ασθενοφόρου και τους γιατρούς του αγώνα κυρίους Αλεβιτσοβίτη, Μητρόπουλο, Μάκαρη και τον φυσικοθεραπευτή κ. Διαμαντόπουλο.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους απλούς εθελοντές, που χωρίς την συμμετοχή τους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή του Αγώνα καθώς και στους Συλλόγους που διέθεσαν εθελοντές (Ορειβατικός Σύλλογος, ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντών Ερυθρού Σταυρού, Σύλλογος Μικράς Μαντίνειας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Σύλλογος Βέργας, Σύλλογος Τριτέκνων, Σύλλογος Παράδεισος, Μουσικό Σχολείο, Φιλαρμονική, ΚΕΘΕΑ)

Η ποιότητα του αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών του αθλητικού και μη χώρου, που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς. Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι με αρμονική συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν ακόμα υψηλότεροι στόχοι αναφορικά με την ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού, πάντα προς το συμφέρον των κατοίκων της Καλαμάτας και των πολιτών.

Σπίνος, Pfizer, Νερά Αύρα, Counterpain, Εικόνα Φως ήχος Σικκάς Χρήστος, Ταπητοκαθαριστήρια Χόχολη, Diesel Tech Center Τρύφων Βίγκος, Εστιατόριο Νέδων, Ξενοδοχείο Xάικος, AGROVIM, AUTOVISION, The Camp 10 , Ξένες Γλώσσες Κλαίρη Βέβε, Φίλιππος Παστελοποιία, Κρεοπωλείο Οδεμισσιώτη, Παπαδοπούλειο Ίδρυμα, Φρούτα Τσούλος Φώτης, Φυτώρια Γεωπονική Εστία, Typoprint, Maniatis Τravel, Αρτοποιεία Κωνσταντινέα, Γραφικές Τέχνες Παρθένη, S/M Μουργής.

Τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΡΤ3, ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Nova sports, Best TV, Μεσόγειος TV, Εφημερίδες Θάρρος, Ελευθερία, Φωνή, sportstonoto.gr, messinialive.gr, sport365.gr, taklin.gr, Kiss Fm, Time Fm".