Παρασκευή, 04 Μάιος 2018 14:27

ΣΤΙΒΟΣ: Δεύτερος ο Μεσσηνιακός στην Πάτρα

Γράφτηκε από τον

Τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη στο διασυλλογικό περιφερειακό πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών, που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας κατέκτησε ο Μεσσηνιακός!

Ο καλαματιανός σύλλογος έλαβε μέρος στους αγώνες με 14 αθλητές και αθλήτριες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν ηλικίας που αντιστοιχούσε σε μικρότερη αγωνιστική κατηγορία (Παίδες και Κορασίδες). Συγκεκριμένα ο Μεσσηνιακός στον 4ο όμιλο, όπου συμμετείχαν 25 σωματεία από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Βόρειας Πελοποννήσου και κατάφερε να συγκεντρώσει 75 βαθμούς και να καταγράψει σημαντικές επιδόσεις, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (ισχυρός άνεμος).

Ο Μεσσηνιακός πήρε συνολικά 3 μετάλλια, ένα χρυσό και δύο χάλκινα, με όλα τα παιδιά να έχουν καλές εμφανίσεις. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει όμως στην ομάδα σκυταλδρομίας 4Χ100 μ. Που πήρε την πρώτη θέση, αλλά και στη Μαριδήμη Χανδρινιού και τον Κυριάκο Μαγουλιανίτη που κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα οι αθλητές πέτυχαν τα προκαθορισμένα όρια πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα του καλοκαιριού μεγαλύτερων αγωνιστικών κατηγοριών. Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες αθλητές/ αθλήτριες έχουν ήδη επιτύχει τα όρια πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας τους (παίδων/ κορασίδων) από προηγούμενες διοργανώσεις (Κούσκουλας, Μαγουλιανίτης, Φιλιπποπούλου, Χανδρινού). Την αποστολή του Μεσσηνιακού συνόδευσαν στην Πάτρα οι προπονητές και συνεργάτες Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννης Καλυβιώτης και Γιάννης Γρίβας.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών του Μεσσηνιακού είναι:

Άνδρες

100 μέτρα (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 28)

5η θέση, Σταματέλος Αλέξανδρος (Έφηβος), 11’’.32 (προκρίνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/ νεανίδων και πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων)

400 μέτρα (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 29)

7η θέση, Κούσκουλας Γιώργος (παίδας), 53’’.19

11η θέση, Γκότσης Κώστας (παίδας), 53’’.61

22η θέση, Ζαχαριάς Αλέξανδρος (παίδας), 56’’.03

1500 μέτρα (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 24)

12η θέση, Μποσίνης Δημήτρης (έφηβος), 4’:22’’.59

Ακοντισμός (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 7)

3η θέση, Μαγουλιανίτης Κυριάκος (παίδας), 48,20μ. (προκρίνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/ νεανίδων και το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων)

Σκυταλοδρομία 4x100 μέτρα (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 7)

5η θέση, (Σταματέλος, Γκότσης, Σίμι (παίδας), Κούσκουλας), 44’’.77 (προκρίνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/ νεανίδων και το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων)

Γυναίκες

100 μέτρα (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 23)

4η θέση, Καρελίωτη Ιωάννα (Νεανίδα), 12’’.91 (προκρίνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων)

5η θέση, Τασιοπούλου Μαρία (Κορασίδα), 13’’.00 (προκρίνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/ κορασίδων)

8η θέση, Φιλιπποπούλου Σταματία (κορασίδα), 13’’.15

Προκριματικός, Αλεξανδροπούλου Κωνσταντίνα (κορασίδα), 13΄΄.95

Προκριματικός, Τριαντοπούλου Ζέτα (κορασίδα), 14’’.96

Άλμα σε μήκος (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 18)

3η θέση, Χανδρινού Μαριδήμη (κορασίδα), 5,56μ. (προκρίνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/ νεανίδων (και επίτευξη ορίου συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/ γυναικών και πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων, αλλά χωρίς δικαίωμα συμμετοχής λόγω ηλικίας)

Σκυταλοδρομία 4x100 μέτρα (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 6)

1η θέση, Μεσσηνιακός (Τενέντε (κορασίδα), Καρελίωτη, Φιλιπποπούλου, Τασιοπούλου), 50’’.77 (προκρίνεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/ Γυναικών, πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/ νεανίδων και το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων)