Κυριακή, 13 Μάιος 2018 10:52

Τουρνουά πάλης Πελοποννήσου στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

 

Τα ταλέντα της πάλης θα βρεθούν σήμερα Κυριακή στο Κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας Αριστόδημος, ο Δήμος Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΕΛ.ΟΠ. συνδιοργανώνουν το 2ο τουρνουά πάλης (ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή) Πελοποννήσου. Μια σημαντική αναπτυξιακή διοργάνωση στην οποία θα λάβουν μέρος όσοι αθλητές είναι εγγεγραμμένοι από το 2015 μέχρι σήμερα. Σκοπός είναι να μπουν τα παιδιά στο ταπί και να πάρουν εμπειρίες. Ετσι σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια. Η τελετή έναρξης του τουρνουά θα γίνει στη μία το μεσημέρι και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν μετά τις 8 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θα λάβουν μέρος 250 αθλητές από 14 σωματεία (και εκτός Πελοποννήσου), ενώ στους αγώνες θα βρεθεί σύσσωμη η Ελληνική Ομοσπονδίας Πάλης μαζί με 5 διεθνής ολυμπιακής κατηγορίας διαιτητές.

Ο λόγος για τους Γιώργο Καράμπελα, Βασίλη Παγώνη, Χρήστο Σταύρου, Σάββα Κούζηλο και την Παυλίνα Γεωργίου.

Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος είναι: Α.Σ.Μ. Αριστόδημος, Π.Σ. Τιτάν Πύργου, Α.Γ.Π.Σ. Σπάρτης, Α.Σ. Λεωνίδας Σπάρτης, Π.Ο.Π. Χαλκίδας, ΓΦΣ Παναιτωλικού, Γ.Σ. Κορωπίου, Α.Σ. Ηρακλής Ασπρόπυργου, ΔΑΣ Ζεφυρίου, Α.Π.Σ.Φ Περιστερίου “Ο Θησεύς”, Α.Σ. “Ο Αλμυρός”, Π.Α.Σ.Α.Σ., Δίας Αχαρνών, Λεωντίδες Ανω Λιοσίων.

Η τελετή έναρξης θα γίνει, όπως προαναφέραμε, την Κυριακή στη μία το μεσημέρι, με την παράταξη των ομάδων και των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο. Και την είσοδο της φιλαρμονικής της Μεσσήνης για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου με έπαρση της σημαίας από τις δύο διακριθέντες αθλήτριες του συλλόγου Γεωργία και Κατερίνα Κοντομανωλοπούλου. Τον όρκο του αθλητή θα απαγγείλει η πρώτη εγγεγραμμένη αθλήτρια του Αριστόδημου Ελεάνα Ανδριανοπούλου. Νωρίτερα στις 11 το πρωί θα γίνει η ιατρική εξέταση και η ζύγιση των αθλητών.

Στη 1.30 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι αγώνες με τρεις αγώνες ταυτόχρονα (ένα ταπί μεγάλο και τρία μικρά)

Η δράση θα ολοκληρωθεί μετά τις 8 το βράδυ και θα ακολουθήσουν οι απονομές. Θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους αθλητές και κύπελλα σε όλους τους συλλόγους, διαιτητές, συνδιοργανωτές, αλλά και τιμητικές πλακέτες (δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα ποιοι θα βραβευτούν)

Να σημειωθεί ότι από την Ομοσπονδία Πάλης αναμένεται να παρευρεθούν ο πρόεδρος Δ. Τραμπάκουλας, ο πρώην αντιπρόεδρος ΕΛ.ΟΠ. Δ. Κολιτσόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Κώστας Θάνος, ο γενικός γραμματέας της ΕΛ.ΟΠ. Ξενοφώντας Αθανασίου και το μέλος Μύρωνας Στεφανάκης.