Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 14:12

Παρέλαση ταλέντων στο τουρνουά πάλης (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Παρέλαση ταλέντων στο τουρνουά πάλης (φωτό)

 

Η Μεσσήνη φόρεσε χθες τα γιορτινά της για το 2ο τουρνουά πάλης Πελοποννήσου, που συγκέντρωσε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης δεκάδες ταλέντα.

Συγκεκριμένα 300 αθλητές μπήκαν στο ταπί και έδειξαν τις ικανότητές τους στην ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη. Η δράση ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τις 8 το βράδυ. Σε αυτό τον αγώνα δεν είχε σημασία η νίκη, αλλά η συμμετοχή. Ετσι στην πτώση δεν τελείωνε το παιχνίδι και ο κάθε αθλητής έδινε δύο αγώνες. Ολα τα παιδιά πήραν επαίνους και μετάλλια και κέρδισαν το χειροκρότημα της εξέδρας.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το κλειστό της Μεσσήνης είναι μικρό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και χρειάζονται μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

Το τουρνουά συνδιοργάνωσαν ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας Αριστόδημος, ο Δήμος Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΕΛ.ΟΠ. Να σημειωθεί ότι στους αγώνες συμμετείχαν όσοι αθλητές είναι εγγεγραμμένοι από το 2015 μέχρι σήμερα, μιας και το τουρνουά είχε καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Τα σωματεία που έλαβαν μέρος ήταν Α.Σ.Μ. Αριστόδημος, Π.Σ. Τιτάν Πύργου, Α.Γ.Π.Σ. Σπάρτης, Α.Σ. Λεωνίδας Σπάρτης, Π.Ο.Π. Χαλκίδας, ΓΦΣ Παναιτωλικού, Γ.Σ. Κορωπίου, Α.Σ. Ηρακλής Ασπρόπυργου, ΔΑΣ Ζαφυρίου, Α.Π.Σ.Φ Περιστερίου “Ο Θησεύς”, Α.Σ. “Ο Αλμυρός”, Π.Α.Σ.Α.Σ., Δίας Αχαρνών, Λεωντίδες Ανω Λιοσίων, Α.Σ. Αιγάλεω” ο Προμηθέας”, Ολύμπια κλαμπ Πάτρας. Συμμετείχανκαι σύλλογοι εκτός Πελοποννήσου που πήραν κύπελλα, όπως επίσης και ο Δήμος Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Να σημειωθεί ότι στους αγώνες ήταν και πέντε διεθνής ολυμπιακής κατηγορίας διαιτητές και όλα κύλησαν ομαλά. Ο λόγος για τους Γιώργο Καράμπελα, Βασίλη Παγώνη, Χρήστο Σταύρου, Σάββα Κούζηλο και την Παυλίνα Γεωργίου.

Ακόμα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΟΠ. Κώστας Θάνος, ο πρώην αντιπρόεδρος ΕΛ.ΟΠ. Δ. Κολιτσόπουλος και ο γενικός γραμματέας της ΕΛ.ΟΠ. Ξενοφώντας Αθανασίου Ο Αριστόδημος τίμησε και τις αθλήτριες του συλλόγου Γεωργία και Κατερίνα Κοντομανωλόπουλου, καθώς και τον προπονητή τους Γιώργο Ευθυμιάδη για τις πρόσφατες επιτυχίες τους.