Τρίτη, 15 Μάιος 2018 13:10

Χρυσό επετειακό λογότυπο για τα 130 χρόνια ζωής του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

 

Χρυσό επετειακό λογότυπο για τα 130 χρόνια ζωής δημιούργησε ο Μεσσηνιακός.

Η φετινή χρονιά έχει εορταστικό χαρακτήρα για τον ιστορικό σύλλογο της Μεσσηνίας, ο οποίος προγραμματίζει μια σειρά δράσεων που θα κορυφωθούν στην εορταστική εκδήλωση που θα γίνει τον Ιούνιο παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Εμπνευστής και δημιουργός του επετειακού λογότυπου είναι Ηλίας Ευτυχιάκος.

Η σχετική ανακοίνωση του Μεσσηνιακού αναφέρει:

“Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος συμπληρώνει την τρέχουσα περίοδο 130 χρόνια ζωής. Στο χρονικό αυτό διάστημα που ουσιαστικά εκτείνεται σε τρεις αιώνες, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. «γεννήθηκε», αναπτύχθηκε, εξελίχτηκε και σε αρκετές περιπτώσεις μεγαλούργησε, μέσω της ποικιλόμορφης και πολυσύνθετης αθλητικής και πολιτιστικής του δράσης.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής επετειακής χρονιάς ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. έχει συμπεριλάβει στην ετήσια ατζέντα των δραστηριοτήτων του πολυάριθμες δραστηριότητες ποικίλης υφής με σπουδαιότερες όλων την Διεθνή Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, και την εξαιρετικής ποιότητας εκδήλωση «Μεσσηνιακός Γ.Σ. – 130 Χρόνια – Ιστορία με Μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί στο Elite City Resort, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Στο κλίμα των επετειακών δράσεων, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το επετειακό του λογότυπο. Ο αρχαίος Μεσσήνιος Δαϊκλής, νικητής του ενός σταδίου στην 7η Ολυμπιάδα το 752 π.Χ., ήταν ο πρώτος Ολυμπιονίκης που επιβραβεύτηκε με κότινο (κλαδί αγριελιάς). Η μορφή του Δαϊκλή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιστορικότερο αθλητικό σύλλογο της Ελλάδας, καθώς αποτέλεσε και αποτελεί το επίσημο λογότυπο του Μεσσηνιακού. Στο επετειακό λογότυπο, το περίγραμμα του Ολυμπιονίκη περικλείεται από χρυσά φύλλα αγριελιάς, τονίζοντας την διαρκή και αδιάκοπη παρουσία- συνεισφορά του συλλόγου στην Ελλάδα, στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ενώ επικεφαλής υπάρχει ο αριθμός των ετών ζωής του.

Εμπνευστής και δημιουργός του επετειακού λογότυπου, είναι ο εξαιρετικός άνθρωπος, άριστος επαγγελματίας και εκλεκτός συνεργάτης του Μεσσηνιακού Ηλίας Ευτυχιάκος. Ο κύριος Ευτυχιάκος, με τις γνώσεις και την αισθητική του θα συνοδεύσει τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. 1888 στην συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων του”.