Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 17:21

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του Αργη

Γράφτηκε από τον

Σημαντικές διακρίσεις είχαν τις προηγούμενες μέρες οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες του Αργη Καλαμάτας.

Κατ’ αρχήν το “3ο Κύπελλο Σπύρος Κοντόπουλος” που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα αποτέλεσε ένα δυνατό τεστ για την προαγωνιστική ομάδα λίγες εβδομάδες πριν το Θερινό της πρωτάθλημα (9-10 Ιουνίου).

Αξιοσημείωτη ήταν η βελτίωση σχεδόν όλων των επιδόσεων των αθλητών του συλλόγου που οδήγησε και στην κατάκτηση 7 μεταλλίων από τους Πατικοπούλου, Γεωργιόπουλο, Γεωργακόπουλο, Σκουράκη, Λυμπερόπουλο και την σκυταλοδρομία των 4χ50μ.ο. κοριτσιων 12 ετών με τις Δρακοπούλου, Μανδηλάρη, Στρακινάρ και Πατικοπούλου.

Γρήγορα κολύμπησαν και τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας. Εντεκα ήταν τα μετάλλια που κατέκτησαν (14 μαζί με τα 3 της Σταθοπούλου που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ωκεανού), αλλά το σημαντικό κι εδώ ήταν, η επίτευξη και από την Μαρία Γεωργιοπούλου ορίου πρόκρισης για τον Βόλο στα 50μ.ελευθερο, που ήρθε να προστεθεί στα όρια για τα πανελλήνια πρωταθλήματα που ήδη είχαν εξασφαλίσει οι Βλάσσης, Σταθοπούλου, Τηγανέα, Αθανασουλάκης, Μπάκας, Μανδηλάρη).

Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειωθεί η πετυχημένη για 2η φορά παρουσία του Αθανασουλάκη στο 2ο τεστ των 5000μ στην πισίνα του Περιστερίου (στις 29/4), καθώς βελτίωσε τον χρόνο του κατά 40 περίπου δευτερόλεπτα, κολυμπώντας το επίπονο αγώνισμα σε 1 ώρα 4 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα!

Τέλος, σε έναν ωραίο αγώνα για 8χρονους κι 8χρονες στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου έλαβαν μέρος κερδίζοντας μάλιστα κι ένα μετάλλιο με την μικρή Σοφία Χόνδρου, οι μικροί κολυμβητές της Τσακάκου και Πετρακάκου. Παιδιά και προπονήτριες (συνόδευσαν οι Φωτεινή Πετρακάκου και Αιμιλία Κρεμμύδα), χάρηκαν πολύ την παρουσία τους εκεί, κολύμπησαν πολύ ωραία κι επέστρεψαν κουρασμένοι αλλά ευχαριστημένοι στην Καλαμάτα το ίδιο απόγευμα.

Εκτός της Χόνδρου έλαβαν μέρος και οι Ιωάννα Σακελαροπούλου, η 7χρονη Βανέσα Μαστοράκη , Σπύρος Μαστοράκης, Δημήτρης Βεντούρης, Ορέστης Πατικόπουλος και Αγγελος Λυμπέρης.