Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 17:21

Στην Κυπαρισσία ο τερματισμός του "Hellas Rally Raid 2018"

Γράφτηκε από τον
Στην Κυπαρισσία ο τερματισμός του "Hellas Rally Raid 2018"

Στην παραλία της Κυπαρισσίας θα τερματίσει την Κυριακή 27 Μαΐου το off road rally "Hellas Rally Raid 2018", που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Τα Rally Raid είναι η δυσκολότερη μορφή εκτός δρόμου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με κορυφαίο εκπρόσωπο του σπορ το γνωστό Paris-Dakar, που αποτελεί στόχο πολλών ακόμα και μόνο ο τερματισμός του. Μετά από πρωτοβουλία λοιπόν του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, όλα τα πληρώματα θα περάσουν από την Κυπαρισσία, που είναι η μόνη πόλη εντός νομού Μεσσηνίας που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι των διαδρομών.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 283 off road μηχανοκίνητα, από 26 διαφορετικές χώρες, 14 δημοσιογραφικά συνεργεία, 7 διαφορετικές κατηγορίες χρονομέτρησης. Στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει ο τερματισμός αγώνα και τερματισμός ειδικής διαδρομής: Κρέστενα - Νέδα - Βουνά Μάλης - Χριστιάνοι – Κυπαρισσία, ενώ η ώρα έναρξης της τελευταίας διαδρομής είναι στις 10 το πρωί στα Κρέστενα. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση βασίζεται όχι μόνο στην ταχύτητα, αλλά και στην πλοήγηση σε άγνωστη διαδρομή και στην αντοχή μηχανών και ανθρώπων, αφού χρειάζεται να διασχιστούν χιλιάδες χιλιόμετρα εκτός δρόμου μέχρι τον τερματισμό. Στην Ελλάδα το Hellas Rally έχει ιστορία 8 ετών και από τη γραμμή εκκίνησής του έχουν περάσει ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος και συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η φετινή διοργάνωση ξεκινήσει μεθαύριο Σάββατο, στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας, με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία.