Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 19:51

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Τέταρτος στην Ισπανία ο Γιάννης Ηλιάδης!

Γράφτηκε από τον
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Τέταρτος στην Ισπανία ο Γιάννης Ηλιάδης!

 

Με την 4η θέση και πολύτιμες εμπειρίες γύρισε από την Καταλονία ο Γιάννης Ηλιάδης.

Ο νεαρός αθλητής στην πρώτη του εμφάνιση εκτός συνόρων, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέλαβε την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό στη ρυθμική γυμναστική. Ο Ηλιάδης κατάγεται από τα Φιλιατρά και ασχολείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια με το συγκεκριμένο άθλημα. Παράλληλα είναι φοιτητής στο τμήμα Γεωπόνων στην Καλαμάτα και προπονείται στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Ο ίδιος δήλωσε δικαιωμένος από το αποτέλεσμα στους αγώνες στην Ισπανία που έγιναν στις 6 Μαϊου, αλλά εκτιμά ότι δεν μπόρεσε να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών που είχε τον τελευταίο καιρό.

Παρόλα αυτά, ήταν-όπως είπε- μια υπέροχη εμπειρία και ένα νέο ξεκίνημα, αφού του έγιναν πολλές προτάσεις σε αθλητικό και προπονητικό επίπεδο, τόσο από την Ισπανία , όσο και από άλλες χώρες, τις οποίες θα αξιολογήσει μαζί με τις προπονήτριές του.

Ενδιαφέρον επίσης υπήρξε και από ιδιώτες χορηγούς. Ο επόμενος στόχος του Ηλιάδη  είναι η Ιταλία στο τέλος Ιουνίου, όπου αισιοδοξεί να πετύχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, αφού πιστεύει ότι με υπομονή, επιμονή και  σκληρή δουλειά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αφού όπως τονίζει ο ίδιος, ξεκίνησε μόνος του πριν τέσσερα χρόνια, χωρίς να γνωρίζει τι πρόκειται να αντιμετωπίσει στην πορεία. 

Για αυτό και δεν ξεχνά ποτέ να ευχαριστεί δημόσια όσους πίστεψαν σ’ αυτόν και τον βοήθησαν να κάνει πράξη το όνειρό του:Τη Βαρβάρα Φίλιου, 14 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας και 4η παγκόσμια, τη Γιώτα Μέμμου, πρώην πρωταθλήτρια και Βαλκανιονίκη, την Ελένη Τρυπάνη, πρώην πρωταθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας, την κορυφαία δασκάλα και πρώην πρωταθλήτρια  Όλγα Ίντζε καθώς και τον φυσικοθεραπευτή του Γιώργο Μπαρδουνιώτη, χάρη στον οποίο ξεπέρασε πολλούς τραυματισμούς. Πέρα όμως από την αναγνώριση κάθε βοήθειας που δέχτηκε από τους παραπάνω συντελεστές της επιτυχίες του, δεν ξεχνά να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φύλακα άγγελό του, τη μητέρα του, Δέσποινα Στυλιανού , νηπιαγωγό στο επάγγελμα, γιατί –όπως δήλωσε ο ίδιος- χωρίς τη στήριξή της δεν ξέρει αν θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει, περνώντας παράλληλα το μήνυμα ότι κάθε παιδί μπορεί να κάνει πράξη τα όνειρά του, αρκεί να πιστεύουν σ΄αυτό.