Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 13:28

ΠΟΛΟ: Δεν πέτυχε την άνοδο, αλλά έμεινε στη Β’ εθνική ο ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ: Δεν πέτυχε την άνοδο, αλλά έμεινε στη Β’ εθνική ο ΝΟΚ

Μια νίκη και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός της ανδρικής ομάδας πόλο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής.

Η Μεσσηνιακή ομάδα συμμετείχε στον έναν από τους τρεις ομίλους της ανόδου, όπου είχε προκριθεί και συγκεκριμένα στον όμιλο της Θεσσαλονίκης, το διήμερο 18-19 Μαΐου με αντιπάλους τους Ν.Ο. Ρεθύμνου, Φοίβο Θεσσαλονίκης και ΧΑΝΘ.

Ο ΝΟΚ έχασε από το Ρέθυμνο και τον Φοίβο και κέρδισε τη ΧΑΝΘ και δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Παραμένει όμως στη Β’ εθνική και η σεζόν κρίνεται πετυχημένη.

Η βαθμολογία του ομίλου στη Θεσσαλονίκη ήταν: ΝΟ Ρεθύμνου 9, ΠΑΣ Φοίβος 6, Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας 3, ΧΑΝΘ 0.

Μετά την ολοκλήρωση του Β΄ Γύρου τα εισιτήρια για τα τελική φάση πήραν οι: ΝΟ Ρεθύμνου, ΠΑΣ Φοίβος, ΑΟΝΣ Μίλων, Δελφίνια Μεταμόρφωσης, ΟΥΚ Βόλου ΝΕ Πατρών. Στην κατηγορία παραμένουν: Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, ΧΑΝΘ, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Τρίαινα Βούλας, ΝΟ Ιτέας, ΝΟ Λάρισας, ΝΟ Αγίου Νικολάου, ΟΕΑΝΑ Βόλου, ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Σύρου, Επειός Ήλιδας, ΑΠΣ Οξυγόνο.

Στην γ’ κατηγορία υποβιβάζονται: ΝΕ Λαμίας, ΠΑΕ Άργης, ΑΟ Πετρούπολης, Τρίτων Αμαρουσίου, ΝΟ Ναυπλίου, ΟΠΑΘΑ Πατρών. Οι αθλητές που συμμετείχαν με το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας ήταν οι εξής: (προπονητές: Μπακολιάς, Ντι Μπενεντέττο) Μακρής Μιχάλης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Γκούμας Γιώργος, Αγγελής Σπύρος, Χριστόφορος Παναγιώτης, Βερνάρδος Σταύρος, Κουνάδης Χριστόφορος, Μουστάκας Φίλιππας, Παναγιώταρος Νίκος, Ρούσης Παναγιώτης, Καρπέτας Κώστας, Τζούβελης Κώστας, Κοσιφολόγος Θανάσης, Αποστολάκος Γιάννης, Μπεσής Γιώργος, Τραγγανίδας Βασίλης..

Δηλώσεις Μπακολιά

Ο προπονητής της καλαματιανής ομάδας, Στάθης Μπακολιάς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Ο αρχικός στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά την αποχώρηση των δύο κεντρικών μας αμυντικών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων Αγγελή Κώστα και Αντωνέα Φάνη και ενώ η μεταγραφική περίοδος είχε λήξει, μην μπορώντας ουσιαστικά να προβούμε σε ενίσχυση.

Παράλληλα η ενίσχυση με περιφερειακό παίκτη από ομάδα της Α2 δεν μας βοήθησε, αφού μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος είχε σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Για αυτούς τους λόγους και σε συνάρτηση με το πολύ χαμηλό οικονομικό προφίλ της ομάδας η παραμονή και η διεκδίκηση εισόδου στην τελική φάση που ουσιαστικά κρίθηκε σε λεπτομέρειες καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά αυτή την σεζόν”.

Σ΄ αυτό το σημείο πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην δραστήρια έφορο των τμημάτων υποδομής Εξηνταβελώνη Λυδία και στους εξωτερικούς συνεργάτες τους Νίκο Παναγιώταρο και Αλέξανδρο Ντι Μπενεντέττο όπως και στους φίλους Γιάννη Μπεσή και Άρι Χριστόφορο που βρίσκονται συνέχεια δίπλα στην ομάδα” .

Η εικόνα των αγώνων

Τα προβλήματα δεν έλειπαν από την Θεσσαλονίκη, όπου στο πρώτο παιχνίδι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με αντίπαλο τον ΝΟ Ρεθύμνου, του οποίου οι παίκτες διαθέτουν αρκετή εμπειρία από τις συμμετοχές τους στα πρωταθλήματα της Α2, δεν είχε στη σύνθεσή του τον τιμωρημένο Σπύρο Αγγελή (είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα από την προηγούμενη φάση και τους Μέγγο Παναγιώτη, Νίκο Παναγιώταρο (δεν μπόρεσαν να πάρουν άδεια από την εργασία τους).

Στο πρώτο οκτάλεπτο και ενώ ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ήταν πίσω στο σκορ 2-1 αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει και αμέσως μετά δέχτηκε τέρμα κλείνοντας την πρώτη περίοδο 3-1.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έμεινε μέσα στο παιχνίδι τελειώνοντας την περίοδο με 6-3.

Στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας μείωσε 6-4 αλλά συνεχόμενα λάθη στην άμυνα έφεραν την ομάδα του Ρεθύμνου να ξεφύγει στο σκορ 9-4. Στην τέταρτη περίοδο ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αστόχησε σε ακόμη ένα πέναλτι με την ομάδα του Ρεθύμνου να κερδίζει με σκορ 12-6.

Περίοδοι 3-1, 3-2, 3-1, 3-2. Τρεις αποβολές και τρία πέναλτι κερδισμένα για τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, ενώ οι παίκτες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας δέχτηκαν επτά αποβολές. Σκόρερ: Καρπέτας 3 γκολ, Κουνάδης 2, Θεοδωρακόπουλος 1.

Στο δεύτερο παιχνίδι το Σάββατο το πρωί ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αντιμετώπισε τον Φοίβο Θεσσαλονίκης, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει στο τέλος την νίκη με 9-7 και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την τελική φάση.

Στην πρώτη περίοδο αν και η καλαματιανή ομάδα δέχτηκε πρώτη γκολ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να τελειώσει το οκτάλεπτο προηγούμενη στο σκορ με 1-2.

Στην δεύτερη περίοδο η πίεση των παικτών του Φοίβου και τραυματισμός του τερματοφύλακα Μιχάλη Μακρή χάλασαν την ισορροπία της ομάδας και η ομάδα του Φοίβου βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ 4-3.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η καλαματιανή ομάδα ισοφάρισε και τρία λεπτά πριν την λήξη του τρίτου οκταλέπτου προηγήθηκε με 5-6, με τους οπαδούς του Φοίβου να προκαλούν συνεχώς την καλαματιανή αποστολή.

Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε ισόπαλο 6-6. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με την έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου προηγήθηκε στο σκορ 7-6 για να ισοφαριστεί με πέναλτι. Ακολούθησαν πολύ δυνατές μονομαχίες με τους διαιτητές κατά διαστήματα και κάτω από την πίεση της κερκίδας να χάνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να χαθεί η αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι και ο Φοίβος να επικρατήσει με το τελικό 9-7.

Περίοδοι 1-2, 3-1, 2-3, 3-1. Αποβολές 9 αποβολές, 1 αποβολή με αντικατάσταση και 1 πέναλτι κατά της ομάδας της Καλαμάτας και 6 αποβολές, 1 αποβολή με αντικατάσταση και ένα πέναλτι κατά του Φοίβου.

Σκόρερ από 2 γκολ Παναγιώταρος, Βερνάρδος, Τζούβελης και Καρπέτας 1 γκολ.

Στο τελευταίο ματς, που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας κέρδισε την ΧΑΝΘ με 11-10.

Περίοδοι 5-1, 2-3, 1-2, 3-4. Αποβολές τρεις αποβολές και τρία πέναλτι κατά του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και 3 αποβολές και 1 πέναλτι κατά της ΧΑΝΘ.

Σκόρερ Κουνάδης 3, από 2 γκολ Βερνάρδος, Παναγιώταρος, Τζούβελης, από 1 γκολ Θεοδωρακόπουλος, Μουστάκας.