Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 12:10

“ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ”: Με 15 ξένους και όλους τους Ελληνες πρωταθλητές

Γράφτηκε από τον

 

Αναβαθμισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται πως θα είναι φέτος τα “Παπαφλέσσεια”.

Οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το μίτινγκ στίβου της Καλαμάτας που θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο και θα έχει και πάλι διεθνή χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 ξένοι αθλητές και αθλήτριες ενώ στην διοργάνωση θα δώσουν το παρών όλοι οι Ελληνες πρωταθλητές, μιας και ο ΣΕΓΑΣ έχει εντάξει το μίτινγκ στους αγώνες κριτήρια και οι επιδόσεις που θα επιτευχθούν κατά την διάρκεια των αγώνων, θα υπολογισθούν ως όρια, για τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι άνθρωποι του διοργανωτή Μεσσηνιακού θέλουνε να δώσουν εορταστικό χαρακτήρα στη φετινή διοργάνωση καθώς συμπίπτει με τα γενέθλια των 130 χρόνων του ιστορικού συλλόγου.

Με ΣΕΓΑΣ και Μπασακίδη

μίλησε ο Πουλόπουλος

Χθες μάλιστα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Πουλόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα όπου μίλησε με ανθρώπους της Ομοσπονδίας σχετικά με την διοργάνωση του μίτινγκ της Καλαμάτας. Τις προηγούμενες μέρες είχε έρθει σε επαφή και με τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να γίνονται οι απαραίτητες βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο εν όψει των “Παπαφλεσσείων”.

Να θυμίσουμε ότι η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα “Παπαφλέσσεια” ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 4 Ιουνίου. Φέτος θα γίνει και κούρσα 100 μέτρων για αθλητές με προβλήματα όρασης και συγκεκριμένα με τη συμμετοχή των αθλητών του Διαφοροζώ. Επίσης η ακαδημία του Μεσσηνιακού θα συμμετέχει στο πρόγραμμα Kids Athletics. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 6, δέκα λεπτά αργότερα θα γίνει η τελετή έναρξης και στις 8.15 το τελευταίο αγώνισμα. Τα αγωνίσματα που διεξαχθούν στην συνάντηση κατά ηλικιακή κατηγορία είναι: Ανδρών: 100μ, 400μ, 800μ, 1.500μ, 400μ εμπόδια, μήκος, ακοντισμός. Γυναικών: 100μ, 400μ, 800μ, 400μ εμπόδια, μήκος, ακοντισμός. Παίδων: Ακοντισμός. Παμπαίδων Α΄: 80μ. Παγκορασίδων Α΄: 80μ.