Σάββατο, 26 Μάιος 2018 12:06

Σήμερα ο 23ος Γύρος της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Σήμερα ο 23ος Γύρος της Κυπαρισσίας

Σήμερα Σάββατο θα διεξαχθεί ο 23ος Γύρος της Κυπαρισσίας.

Ο αγώνας θα έχει αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ διοργανωτής είναι ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

17:40: 100 μ. για παιδιά Νηπιαγωγείου.

17:45: 1000 μ. για παιδιά Δημοτικών Σχολείων.

(3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών).

18:15: 4000 μ. για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου Ενήλικες & Βετεράνους.

19:00: 10.000 μ. για αθλητές από 18 ετών και πάνω (οι κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη συμμετοχή).

19:00: 5.000 μ. Δυναμικό Βάδισμα για αθλητές όλων των ηλικιών.

Όλοι οι τερματίσαντες στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Επιπλέον θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι-ες κάθε κατηγορίας.

Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής θα μπορέσουν να γίνουν και σήμερα στη Γραμματεία. Για νέες εγγραφές η γραμματεία θα κλείνει 30 λεπτά πριν την έναρξη κάθε αγώνα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Μόνο για την παραλαβή των αριθμών και για την εξυπηρέτηση των αθλητών η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 16:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Οι αγώνες των 10χλμ ,των 4 χλμ αλλά και των 1000 μ. θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά και για την εξασφάλιση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων κατά-μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ηλεκτρονικά σημεία ελέγχου (readers).

Για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών θα πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι συμμετέχοντες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους.

Δυναμικό Βάδισμα

Για το Δυναμικό Βάδισμα δηλώσεις συμμετοχής και παραλαβή αριθμού 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος μήκους 5000 μ. γίνεται με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της άσκησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή αθλητικών ικανοτήτων, να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και να χαρούν τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει αξιολόγηση , κατηγορίες και κατάταξη. Σε αυτόν τον αγώνα όλοι θα είναι νικητές! Θα δοθεί ταυτόχρονη εκκίνηση με τον αγώνα δρόμου των 10.000 μ. και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή μόνο που βαδίζοντας θα τερματίσει ο αγώνας αφού συμπληρωθεί ένας κύκλος 5.000 μ. ως την πλατεία.

Ολοι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό. Θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους.

Στους αγώνες θα υπάρχει γιατρός.