Πέμπτη, 31 Μάιος 2018 18:03

Δεύτερος ο Κρανιώτης του Ευκλή στο ''Triathlon 1'' της Μυκόνου

Γράφτηκε από τον

 

Με τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπησε τον Ευκλή Καλαμάτας ο Κωνσταντίνος Κρανιώτης στο ''Triathlon 1 Mykonos – Multisport 2018'' που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Μυκόνου.

Ο καλαματιανός τριαθλητής κατέλαβε την 2η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία 30-39, με συνολικό χρόνο 1 ώρα 30 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα και την 4η Θέση σε γενική κατάταξη.

Η απόσταση του αγώνα στην οποία συμμετείχε ήταν: Κολύμβηση 750 μ.- ποδήλατο 20 χλμ. - τρέξιμο 5 χλμ.

Οι αγώνες διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και του Υπουργείου Τουρισμού.

Το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου μπήκε για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του τριάθλου και οι διοργανωτές ευελπιστούν πως θα καθιερωθεί στο καλεντάρι κάθε τριαθλητή.

Ο αγώνας ήταν διεθνών προδιαγραφών με βάση τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU) της οποίας είναι αποκλειστικό μέλος στην Ελλάδα η Ε.Ο.ΤΡΙ. με τα διεθνώς πιστοποιημένα στελέχη της.

Ο Κρανιώτης δήλωσε σχετικά: “Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως ένα από τα πιο δύσκολα sprint triathlon σε ένα από τα πιο ωραία νησιά των Κυκλάδων, λόγω τόσο των καιρικών συνθηκών καθώς ''παλέψαμε'' με τα κύματα, όσο και των απότομων υψομετρικών εναλλαγών στο ποδηλατικό σκέλος που κρατούσαν την αδρεναλίνη ψηλά. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι πάντα προέχει η ασφάλεια για ένα σώο τερματισμό και μετά η επίδοση.''