Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2018 13:44

Στα “Θεοδωράκεια” έτρεξε ο ΣΔΥΜ

Γράφτηκε από τον

 

Με το μήνυμα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου για 8η χρονιά ο λαϊκός αγώνας δρόμου «Θεοδωράκεια 2018».

Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), ενώ ο αγώνας είχε την υποστήριξη εθελοντών μαθητών από τα σχολεία της Βυτίνας, Βαλτεσινίκου και Δημητσάνας, του Σώματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ-παράρτημα Τρίπολης, αλλά είχε και την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκατό αθλητές έτρεξαν στη διαδρομή Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο μήκους 24,3 χλμ. προς τιμή του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Οι αθλητές ξεκίνησαν στις 10.30 από τη Ζάτουνα με την εκκίνηση να δίνεται από τον Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο. Ετρεξαν απολαμβάνοντας μία όμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος ακολουθώντας τη διαδρομή Δημητσάνα-Καρκαλού-Καμπέας-Σανατόριο Μάνας, για να τερματίσουν στην πλατεία του Βαλτεσινίκου καταχειροκροτούμενοι από τους κατοίκους.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν παρών και σε αυτή τη διοργάνωση με 15 αθλητές και βραβεύτηκε από τους διοργανωτές ως ο πολυπληθέστερος σύλλογος. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Μπένος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, την καλύτερη εμφάνιση και διάκριση για το Μεσσηνιακό Σύλλογό η Σταυρούλα Μπάκα, η οποία τερμάτισε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, σημειώνοντας χρόνο 2:11:43. Ακολούθησαν οι απονομές αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων συμμετοχής