Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2018 16:11

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ - ΑΙΟΛΟΣ: Απονεμήθηκαν τα έπαθλα του τριημέρου” Γ. Καρέλια” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές έπεσε την Τετάρτη το βράδυ η “αυλαία” στο ιστιοπλοϊκό τριήμερο ανοιχτής θαλάσσης, που διοργάνωσε για 19η χρονιά ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας Αίολος, προκειμένου να τιμήσει την μνήμη του δωρητού του Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια.

Οι διοργανωτές, σε μια όμορφη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, βράβευσαν τους κυβερνήτες και τα πληρώματα που διακρίθηκαν στο τριήμερο, που έγινε στο μεσσηνιακό κόλπο από 26 έως 28 Μαΐου και περιλάμβανε τις ιστιοδρομίες: Καλαμάτα – Κορώνη, Κορώνη – Φοινικούντα και Φοινικούντα – Καλαμάτα.

Νικητής ήταν το σκάφος “Τόλμη” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδας, με κυβερνήτη τον Γιάννη Σαραντόπουλο. Το εν λόγω σκάφος πήρε την πρώτη θέση στην πρώτη και στη δεύτερη ιστιοδρομία, ενώ στην τρίτη ιστιοδρομία πρώτο ήταν το σκάφος “Elmesky” του Αίολου με κυβερνήτη το Βαγγέλη Αναγνωσταρά.

Ο Ανδρέας Καρέλιας έδωσε το επαμειβόμενο κύπελλο στο σκάφος “Τόλμη” και ο Στάθης Καρέλιας βράβευσε το ίδιο σκάφος για τη νίκη του στη γενική κατάταξη.

Ο Ανδρ. Καρέλιας ευχαρίστησε τον Αίολο, που διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά τον αγώνα, αλλά και όσους συμμετείχαν. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Αίολου έδωσαν αναμνηστική πλακέτα στον κ. Καρέλια, καθώς και στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Από εκεί και πέρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε ότι θα γίνουν στον υπάρχοντα χώρα ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί.

Στην τελετή απονομή παρευρέθηκαν εκτός από τον Στάθη Καρέλια, τον Ανδρέα Καρέλια και τη σύζυγό του Τζίνα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος., ο λιμενάρχης αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης, ο υπολιμενάρχης αντιπλοίαρχος Νίκος Γιαννουλάτος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, ο Γιάννης Αδαμόπουλος από το ΝΟΚ και ο Παύλος Γκραίκης από το Επιμελητήριο.

Την εκδήλωση συντόνισε η γραμματέας του Αίολου Ζέφη Γιαννοπούλου.

Οι νικητές

Γενική βαθμολογία

1. “ΤΟΛΜΗ” (ΙΟΝΕ)

Κυβερνήτης: Γιάννης Σαραντόπουλος. Πλήρωμα: Σινάπη Μάρθα, Κοτσαρίνης Παναγιώτης, Τσαγκλής Βασίλης, Γεωργούλης Γιώργος, Δελικούρα Έφη.

2. “ELMESKY” ( Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ)

Κυβερνήτης: Ευάγγελος Αναγνωσταράς Πλήρωμα: Κάγκαρης Χαράλαμπος, Πλεμενόπουλος Γιώργος

3. “BLUE LINE” ( Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ)

Κυβερνήτης: Δρακόπουλος Γιώργος Πλήρωμα: Κατσάνη Μάνια, Μπουσούνης Μπάμπης, Ναυροζίνης Γιώργος, Μπουσούνη Φωτεινή, Κούβελα Σέφη, Σιψά Ιωάννα, Δρακόπουλος Παναγιώτης junior.

 

Καλαμάτα – Κορώνη

1. “ΤΟΛΜΗ” ( ΙΟΝΕ)

2. “ELMESKY” ( Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ_

3. “FIDEL” ( Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ) Κυβερνήτης: Αλεφατζής Δημήτρης. Πλήρωμα: Ανδριανόπουλος Βαγγέλης, Χανδρινού Μάρσια.

Κορώνη – Φοινικούντα

1. “ ΤΟΛΜΗ” ( ΙΟΝΕ)

2. “BLUE LINE” ( Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ)

3. “FIDEL” (Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ)

 

Φοινικούντα – Καλαμάτα

1. “ELMESKY” ( Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ)

2. “ΤΟΛΜΗ” ( ΙΟΝΕ)

3. “ BLUE LINE” ( Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ)