Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2018 19:37

Διπλή γιορτή για τον Μεσσηνιακό!

Γράφτηκε από τον

 

Πυρετωδώς ετοιμάζονται στο Μεσσηνιακό για τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις του Ιουνίου, τα “48α Παπαφλέσσεια” και τη γιορτή για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Το διεθνές μίτινγκ στίβου θα γίνει το επόμενο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και η επετειακή εκδήλωση, το Σάββατο 16 Ιουνίου στο ξενοδοχείο “Elite City Resort”, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου!

Λίγες λοιπόν μέρες πριν από τις δύο αυτές εκδηλώσεις, οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 Τάκης Στασινόπουλος, ανέφερε, ότι εκτός από τα παραπάνω, θα παρουσιαστεί σε άλλη εκδήλωση και το βιβλίο για την ιστορία του Μεσσηνιακού, που επιμελείται ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης. Επίσης θα γίνει το φθινόπωρο εκδήλωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα: “Ο αθλητισμός στην αρχαιότητα και τη σύγχρονη εποχή”.

Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος μίλησε για το πρόγραμμα και τα πρόσωπα που θα βραβευτούν στις 16 Ιουνίου.

Και ο Δημήτρης Πουλόπουλος, ως υπεύθυνος των “Παπαφλεσσείων” ,μίλησε για το μεγάλο ραντεβού των φίλων του κλασικού αθλητισμού στη Μεσσηνία. “Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε αναβαθμισμένα οργανωτικά, αλλά και αγωνιστικά “Παπαφλέσσεια”. Μετά από 3-4 χρόνια θα υπάρχουν 15 αξιόλογοι ξένοι αθλητές, που θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Οι αγώνες έχουν τεράστιο ενδιαφέρον γιατί αποτελούν όρια για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Πιστεύω ότι θα γίνουν σπουδαίες επιδόσεις και καλούμε τον κόσμο να περάσει ένα όμορφο Σαββατόβραδο στο σχετικά αναβαθμισμένο Στάδιο”, σημείωσε ο κ. Πουλόπουλος και στον επίλογο του ευχαρίστησε τους χορηγούς, το Δήμο, την Περιφέρεια, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους εκατοντάδες εθελοντές.

Οι συμμετοχές των Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών στο μίτινγκ θα γίνουν γνωστές σε νέα συνέντευξη Τύπου, που θα δώσουν οι διοργανωτές την προσεχή Πέμπτη.

Ποιοι θα βραβευτούν στη γιορτή

Η επετειακή εκδήλωση του Μεσσηνιακού “Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1888- 130 χρόνια – Ιστορία με μέλλον”, θα γίνει υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα βραβευτούν ομάδες και πρόσωπα που σημάδεψαν την ιστορία του Μεσσηνιακού., ενώ θα προβληθούν και ιστορικά βίντεο. Πριν από τις βραβεύσεις, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης θα μιλήσει για το υπό έκδοση βιβλίο του για την ιστορία του συλλόγου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά.

Τα πρόσωπα που θα βραβευτούν από τον κ. Παυλόπουλο είναι οι Λούης Τσάτουμας, Γωγώ Σουρή και Μαρία Ζέρβα. Ακόμα ο Μεσσηνιακός θα βραβεύσει τους επίλεκτους αθλητές – προπονητές στίβου Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Μιχάλη Μπιζίμη, Σωτήρη Παπαδέα, Γιάννη Τασιόπουλο και Αρη Τριανταφυλλόπουλος.

Οι ομάδες που θα βραβευτούν είναι η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεσσηνιακού του 1971-72, με την οποία επαναλειτούργησε,ύστερα από 30 χρόνια, το ποδοσφαιρικό τμήμα. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Πετρόγιαννης Δημήτριος, Σπαντιδέας Ιωάννης, Μουζάκης Παναγιώτης, Μητσέας Γεώργιος, Καλαμουδάκος Μιχάλης, Κλάδης Κωνσταντίνος, Λάζαρος Μιχάλης, Λουκάς Σπύρος, Αλεξόπουλος Ιωάννης, Ζαρμακούπης Στέφανος, Μπρεζεράκος Δημήτριος, Κορογώνας Γεώργιος.

Η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του 1983-84 που ανέβηκε στην Α1 και διακρίθηκε για 4 χρόνια. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Αθλητές: Τάσος Γιατράκος (προηγούμενη γενιά αθλητών). Ομάδα 1983-1984 Λιακάκης Ιωάννης, Ξεροβάσιλας Βασίλειος, Σερεμέτης Πέτρος, Ραμμέας Σωτήριος, Χάλαρης Νικόλαος, Κουτουλέας Ευάγγελος, Κάτσος Αντώνιος, Μποσίνης Γεώργιος, Μαυρέας Γεώργιος, Μαυρέας Χρήστος, Μπαχράμης Δημήτριος, Γερακάρης Γεώργιος, Δέδες Βασίλειος Μηλιώνης Κωνσταντίνος, Νικολιτσέας Γεώργιος. Οι κορυφαίοι της μεταγενέστερης γενιάς Γιώργος Κουλιέρης και Διονύσης Μπιρμπίλης. Προπονητές : Δερμάτης Γεώργιος, Δέδες Κωνσταντίνος. Έφορος : Μπουσούνης Ιωάννης.

Η ομάδα βόλεϊ των γυναικών του 2017-18. Πρόκειται για την ομάδα που τα 4 τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τον Μεσσηνιακό στην Α2 Εθνική κατηγορία με πολλές διακρίσεις. Την ομάδα αποτελούσαν οι εξής αθλήτριες: Ζερδεβά Ιουλία, Ζερίτη Αθηνά, Καράμπελα Χρύσα, Κουτσουροπούλου Μιράντα, Κωνσταντόπούλου Μαρία, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπιρμπίλη Στέλλα, Ναλμπάντη Μαρία, Πασσιά Κωνσταντίνα, Πατρινέλη Ιωάννα, Παυλέα Δήμητρα, Πετροπούλου Βασιλίνα, Ραμούνδου Νατάσα, Σκλήρη Σπυριδούλα, Σουρή Γεωργία, Φωτεινάκη Κατερίνα, Χάσκου Μαρία, Χειλαδάκη Κέλλυ και Θεοδωροπούλου Μαρίσια. Η προπονήτρια: Σουρή Γεωργία και η ομάδα στήριξης Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Δροσινός Χρήστο και Ζεργιώτης Νίκος.

Τέλος ο Μεσσηνιακός, ως ένας εκ των εν ζωή ιδρυτικών συλλόγων του ΣΕΓΑΣ το 1897, θα τιμήσει την Ομοσπονδία, στο πρόσωπο του Προέδρου της κ. Παναγόπουλου, για την διαχρονική στήριξη του Αθλητισμού και του ειδικότερα του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1 888. Και τον Π.Σ.ΑΤ., διότι ο σύνδεσμος αθλητικών συντακτών -οι δημοσιογράφοι- έχει κατ' επανάληψη ασχοληθεί ενδελεχώς με την ιστορία των 130 χρόνων του Μεσσηνιακού και ο ΠΣΑΤ θα τιμηθεί στο πρόσωπο του Προέδρου του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.